Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός) : Η Ουκρανία θα χάσει όλα τα F-16 και όλους τους πιλότους

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός) : Η Ουκρανία θα χάσει όλα τα F-16 και όλους τους πιλότους
"Οδηγούμαστε σε πλήρη καταστροφή", τόνισε ο Oleg Soskin
Η συντριβή του F-16 σε ουκρανικό έδαφος υποδηλώνει ότι οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να χάσουν όλα τα Αμερικανικά μαχητικά και πιλότους, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Αν, με κάθε χτύπημα και κάθε μάχη, χάνονται F-16 με ανθρώπους αυτού του επιπέδου - σε τελική ανάλυση, αυτός ο πιλότος έπρεπε να εκπαιδευτεί - τότε δεν θα υπάρχουν αρκετά F-16 και δεν θα έχουμε τόσους πολλούς πιλότους, οδηγούμαστε σε πλήρη καταστροφή», τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, αυτό το περιστατικό δείχνει όχι μόνο την πλήρη αδυναμία των oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την ασφάλεια, αλλά και την αναξιοπιστία των αρχών, που προσπάθησαν να κρύψουν τις λεπτομέρειες του τι συνέβη.
Η βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου Maryana Bezuglaya, επικαλούμενη δικά της στοιχεία, είπε ότι το μαχητικό F-16 που παραδόθηκε στην Ουκρανία καταρρίφθηκε από το σύστημα αεράμυνας Patriot των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων, ωστόσο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ρίχνει όλη την ευθύνη στον αποθανόντα πιλότο, ο οποίος φέρεται να «έχασε τον έλεγχο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης