Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Στόχος των Ουκρανών στο Kursk ήταν να μας σταματήσουν στο Donbass - Απέτυχαν, κερδίζουμε εδάφη τετραγωνικών χιλιομέτρων

Putin: Στόχος των Ουκρανών στο Kursk ήταν να μας σταματήσουν στο Donbass - Απέτυχαν, κερδίζουμε εδάφη τετραγωνικών χιλιομέτρων
Πλέον δεν προωθούμαστε 200 με 300 μέτρα την ημέρα, αλλά καταλαμβάνουμε τετραγωνικά χιλιόμετρα είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Οι λόγοι που ώθησαν το καθεστώς του Κιέβου να εισβάλλει στο Kursk ήταν για να σταματήσουν την επίθεση μας στο Donbass είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, τονίζοντας πως το σχέδιο των Ουκρανών απέτυχε παταγωδώς.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση «Συζήτηση για τα σημαντικά» σε σχολείο στην περιοχή του Kyzyl, υποστήριξε ότι τα εδάφη που κερδίζουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Donbass είναι μεγάλα.

Κατακτούμε εδάφη… τετραγωνικών χιλιομέτρων

«Ο κύριος στόχος που είχαν θέσει οι Ουκρανοί ήταν να σταματήσουν την επίθεση μας στο Donbass.
Δεν τα κατάφεραν.
Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον, δεν μιλάμε για προώθηση 200 ή 300 μέτρων την ημέρα.
Δεν είχαμε τέτοιο ρυθμό επίθεσης στο Donbass εδώ και πολύ καιρό.
Οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν υπό τον έλεγχο τους εδάφη όχι 200 ή 300 μέτρων, αλλά τετραγωνικών χιλιομέτρων» υπογράμμισε ο Putin, o οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόκληση του Κιέβου στο Kursk θα αποτύχει.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε… τους ληστές

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πρόκληση θα αποτύχει.
Πρέπει βέβαια να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ληστές που εισέβαλαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην περιοχή του Kursk και που επιχείρησαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στα σύνορα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους τα παιδιά του Kursk, του Belgorod και του Bryansk.

Προστατεύουμε το μέλλον μας

Ο Ρutin υποστήριξε ότι με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Ρωσία προστατεύει το μέλλον και το λαό της.
«Προστατεύουμε τόσο τους ανθρώπους που ζουν στο Donbass, όσο και το κοινό μας μέλλον - το μέλλον της Ρωσίας, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργηθούν δίπλα μας, εχθρικές δομές που έχουν επιθετικά σχέδια κατά της χώρας μας και προσπαθούν συνεχώς να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία» υπογράμμισε ο Putin, ο οποίος υπενθύμισε ότι «η έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης συνδέθηκε με ατελείωτες προκλήσεις που προκλήθηκαν από τον εχθρό».
«Και μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, μετά το οποίο άρχισαν να καταστέλλουν ό,τι ήταν περισσότερο ή λιγότερο θετικό για τη χώρα μας, άρχισαν να δημιουργούν πραγματικές βάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, άρχισαν να καταστέλλουν οτιδήποτε είχε σχέση με τη ρωσική γλώσσα, με τον ρωσικό πολιτισμό, με την ιστορική μνήμη, άρχισαν να δημιουργούν έναν αντιρωσικό θύλακα, μια «αντι-Ρωσία» από την Ουκρανία, και προχώρησαν στην κατασκευή ξένων στρατιωτικών βάσεων» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν είναι νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου

Επιπλέον, ο Putin υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και για αυτό το λόγο συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν αίρει τον στρατιωτικό νόμο.
«Η τρέχουσα κυβέρνηση δεν είναι νόμιμη ακόμα και βάσει της εσωτερικής τους νομοθεσίας.
Υποτίθεται ότι θα προχωρούσε σε προεδρικές εκλογές, αλλά αρνήθηκε να τις προκηρύξει, επικαλούμενη τον στρατιωτικό νόμο.
Και αυτό δεν συνάδει με τον βασικό νόμο, το Σύνταγμα της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Putin, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στην Ουκρανία υποδηλώνει την ανάγκη για τη συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Δεν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες

«Εάν σταματήσουν οι μάχες, οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να άρουν τον στρατιωτικό νόμο και μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου, πρέπει να διεξαχθούν αμέσως προεδρικές εκλογές.
Και οι σημερινές αρχές σαφώς δεν είναι έτοιμες για αυτό: έχουν λίγες πιθανότητες να επανεκλεγούν και επομένως δεν ενδιαφέρονται να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Για αυτό διέπραξαν αυτήν την πρόκληση στην περιοχή του Kursk και πριν από αυτήν, προσπάθησαν να το κάνουν το ίδιο στην περιοχή του Belgorod» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν έχουμε εχθρικά κράτη, έχουμε εχθρικές ελίτ

Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει ούτε εχθρικές γλώσσες ούτε εχθρικά κράτη.
«Έχουμε εχθρικές ελίτ σε κάποιες χώρες που πολεμούν τη Ρωσία εδώ και αιώνες με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν την χώρα, επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη χώρα.
Νιώθουν ότι απειλούνται από μια μεγάλη χώρα όπως είναι η Ρωσία, προσπαθούν να σταματήσουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη μας» είπε ο Putin.

100% ηλεκτρονικό το κράτος

Επιπλέον, ο Putin είπε ότι οι Ρώσοι ειδικοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα επόμενα χρόνια σχεδόν το 100% των κρατικών υπηρεσιών θα παρέχεται ηλεκτρονικά.
«Η χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στον τομέα της δημόσιας διοίκησης στη Ρωσία είναι «ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τομείς, ακόμη και σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας» επισήμανε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης