Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Academy Securities – Έτος πολέμου το 2027, τι θα συμβεί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Αποκάλυψη από Academy Securities – Έτος πολέμου το 2027, τι θα συμβεί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Η συζήτηση επικεντρώθηκε όμως σε έναν θεωρητικό αποκλεισμό της Ταϊβάν από την Κίνα το 2027
Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε η Academy Securities, με αφορμή την παρουσία στελεχών της στο αμερικανικό Ναυτικό Πολεμικό Κολλέγιο.
Εκεί ειπώθηκαν πολλά για τα παιχνίδια πολέμου (wargames) που διεξάγονται, τόσο από ιστορική άποψη όσο και σχετικά με την τρέχουσα εφαρμογή τους.
Ο Ναύαρχος του Στόλου Nimitz απέδιδε μεγάλο μέρος της επιτυχίας στον Ειρηνικό στον χρόνο που είχαν περάσει πολεμώντας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε όμως σε έναν θεωρητικό αποκλεισμό της Ταϊβάν από την Κίνα το 2027.
Ήταν πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς ανταποκρίθηκαν οι ομάδες και πόσο εύκολο ήταν να συμβεί λάθος επικοινωνία, ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς διαχωρισμό στις ζώνες ώρας.
Παρά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση, ήταν εντυπωσιακό να δει κανείς πόσο εύκολο ήταν να υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς η «αποτροπή» ενός έθνους ήταν η «πρόκληση» ενός άλλου.
Οι διοργανωτές του wargame παραδέχτηκαν ότι νωρίτερα τον ίδιο μήνα είχαν διοργανώσει τον ίδιο, κυρίως με οικονομολόγους, και πολύ γρήγορα η ένταση πέρασε σε αεροπλανοφόρα.

Ποια θέματα κυριάρχησαν

Κατά την Academy Securities, υπήρχαν κάποια θέματα στα οποία προετοιμάζονται οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
- Στρατιωτικός ανταγωνισμός με την Κίνα. Από πλοία, όπου η Κίνα κατασκευάζει γρήγορα τις ΗΠΑ, στα «αποδοτικά συστήματα» (ακριβοί πύραυλοι εναντίον drones), στις τεχνολογίες που έχουν αναβαθμιστεί (όπως τα υπερηχητικά όπλα σε κάποιο βαθμό), οι Κινέζοι έχουν προχωρήσει σημαντικά και υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις.
Όχι απαραιτήτως ανησυχητικές, αλλά σίγουρα ένα πιθανό «κάλεσμα αφύπνισης» αν συνεχίσουν στην τρέχουσα πορεία του αυξημένου ανταγωνισμού.
- Τσιπς. Η σημασία των τσιπ και της τεχνολογίας κατασκευής αναδείχτηκε ξανά και ξανά, και θίχτηκε σε κάθε μέρος του συμποσίου. Το πιο κατατοπιστικό μέρος του συμποσίου ήταν ότι μίλησε ένας από τους επικεφαλής της προσπάθειας για μια μεγάλη εταιρεία τσιπ των ΗΠΑ.
Η κλίμακα και το μέγεθος αυτού που οι ΗΠΑ κάνουν είναι ο νόμος CHIPS.
Αυτό είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης όσον αφορά τη χρηματοδότηση.
Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει υποστήριξη από τον Λευκό Οίκο για τη βιομηχανία τσιπ που φαίνεται πολύ πιθανό να παραμείνει στη θέση της ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.
- Νερό. Η διαθεσιμότητα νερού για κάθε τύπο μεταποιητικής δραστηριότητας είναι πιθανό να είναι το κλειδί, και μεγάλο μέρος της παραδοσιακής παραγωγικής βάσης έχει άφθονο νερό.
Οι εταιρείες πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο τουλάχιστον ένα μέρος της δημογραφικής αλλαγής που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία να επιβραδυνθεί (αν όχι να αντιστραφεί) καθώς εκβιομηχανοποιείται εκ νέου το έθνος.

Η ομίχλη του πολέμου και η οικονομία

Το «Fog of War» περιγράφει την αβεβαιότητα (και σε κάποιο βαθμό τη σύγχυση) στον στρατιωτικό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων.
Φαίνεται να εφαρμόζεται απίστευτα καλά στην οικονομία (και στις αγορές) αυτή τη στιγμή.
Πληθωρισμός: Το επιχείρημα ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και ότι η άνοδος του πρώτου τριμήνου ήταν μια στατιστική ανωμαλία κερδίζει έδαφος.
Καταναλωτής: Ο καταναλωτής θα έχει μεγάλο λόγο στην ιστορία του πληθωρισμού, αλλά είναι απίστευτα δύσκολο να καταλάβει κανείς πού βρίσκεται ο καταναλωτής.
Θέσεις εργασίας: Μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες της T-Report είναι η εξέταση των δεδομένων.
Ποσοστό ανεργίας: Αν και αυτός ο αριθμός είναι γεμάτος με τόσα πολλά προβλήματα, πιθανότατα θα είναι ο μεγαλύτερος οδηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης