Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος

Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος
«Ο Zelensky θα έχει σύντομα μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Biden να αλλάξει την προσέγγισή του προτού αποχωρήσει από την εξουσία κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει o Economist
Ο Zelensky, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα και θα είναι η τελευταία του ευκαιρία ώστε να λάβει άδεια από τον Πρόεδρο Biden να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Ο Zelensky θα έχει σύντομα μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Biden να αλλάξει την προσέγγισή του προτού αποχωρήσει από την εξουσία κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει o Economist.
Όπως τονίζεται, αξιωματούχοι του Κιέβου εκφράζουν την δυσαρέσκειας τους για τους περιορισμούς των ΗΠΑ στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Πρόσφατα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι το Κίεβο ελπίζει να αρθούν οι απαγορεύσεις στην χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Το CNN ανέφερε ότι το Κίεβο είχε παράσχει στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα «βαθιά» κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης