Τελευταία Νέα
Διεθνή

VEB.RF Bank: Προϋπόθεση για ένα ενιαίο νόμισμα των BRICS είναι να το χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις

VEB.RF Bank: Προϋπόθεση για ένα ενιαίο νόμισμα των BRICS είναι να το χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της VEB.RF Sergey Storchak στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Forum
Μια σημαντική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός συλλογικού ή ενιαίου νομίσματος είναι η ισχυρή πίεση από τα κάτω σε όσους χρησιμοποιούν αυτό το νόμισμα, κυρίως σε εξαγωγείς και εισαγωγείς, δήλωσε στο NEWS.ru   την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίυο 2024 ο επικεφαλής της VEB.RF Sergey Storchak στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα δεν υπάρχει τέτοια πίεση, αν και το θέμα του ενιαίου νομίσματος BRICS συζητείται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πίεση από τα κάτω ως τέτοια.
Δεν είναι ότι ενώσεις επιχειρηματιών, μεμονωμένοι μεγάλοι επιχειρηματίες πηγαίνουν στην κυβέρνηση ή την κεντρική τράπεζα και διαμαρτύρονται στον πρόεδρο ότι λόγω της έλλειψης κοινού νομίσματος BRICS έχουμε προβλήματα, δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε», είπε ο Storchak.
Πρότεινε ότι, πιθανότατα, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη χρήση πραγματικών δυνατοτήτων τους.
Ο Storchak σημείωσε επίσης ότι εάν μιλάμε για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος, θα προκύψει θέμα επενδυτικού κέντρου.
Συγκεκριμένα, ποιος φορέας θα ενεργήσει σε αυτό το ρόλο, σε ποια χώρα θα βρίσκεται.
Πρόκειται για δύσκολες διαδικασίες διαπραγμάτευσης, οι οποίες σήμερα θα αποσπάσουν την προσοχή, αν και η θεωρητική έρευνα για αυτό το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο Storchak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης