Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donbass με στρατηγικές περικύκλωσης τύπου καζάνι… διαλύουν τους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donbass με στρατηγικές περικύκλωσης τύπου καζάνι… διαλύουν τους Ουκρανούς
Oι ρωσικές δυνάμεις που πλησιάζουν,  περιβάλλουν το Ugledar από τρεις κατευθύνσεις, κόβοντας τις οδούς ανεφοδιασμού και αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν
Ανίκανες να προχωρήσουν στη ρωσική περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να ηττώνται και να χάνουν εδάφη στο Donbass.
Ενώ ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν τις οπίσθιες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη χώρα, ουκρανικά drones καταστρέφονται πάνω από τις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε άλλη μια επίθεση με drone και κατέστρεψε δύο ακόμη UAV τύπου αεροσκάφους στις περιοχές Bryansk και Kaluga.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα συνδυασμένων επιδρομών με drones και πυραύλους στο στρατηγικό πίσω μέρος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι στόχοι που χτυπήθηκαν περιελάμβαναν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Dnipro κ.α. Εκρήξεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Mykoaliv, όπου φέρεται να χτυπήθηκε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ουκρανικό στρατιωτικό σχολείο ηλεκτρονικού πολέμου ήταν ένας από τους στόχους που επλήγησαν στην Poltava, οι απώλειες των Ουκρανών υπολογίζονται
Ένα άλλο ξενοδοχείο καταστράφηκε στο Zaporozhie.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο τοπικό Μεγάλο Παλάτι.

Κραχ στο Donbass για τον Ουκρανικό στρατό

Ρίχνοντας μεγάλες εφεδρείες από τη μια κατεύθυνση στην άλλη, ο ουκρανικός στρατός αποτυγχάνει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση σε όλο το μέτωπο.
Στο νότο, ο ρωσικός στρατός περιβάλλει γρήγορα την ουκρανική άμυνα στο Ugledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη Ugledar από τα δυτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισαν επίσης τη μάχη για το στρατηγικά σημαντικό οχυρό στο ανθρακωρυχείο Pivdennodonbaska 1 νοτιοανατολικά της πόλης Ugledar.
Στη βόρεια πλευρά, οι συγκρούσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Vodyanoe.
Έτσι, οι ρωσικές δυνάμεις που πλησιάζουν περιβάλλουν το Ugledar από τρεις κατευθύνσεις, κόβοντας τις οδούς ανεφοδιασμού και αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν.
Ο υγρός φθινοπωρινός καιρός θα αναγκάσει την ουκρανική φρουρά να φύγει από την πόλη κάτω από τα ρωσικά πυρά.
Μια άλλη μεγάλη ουκρανική ομάδα απειλείται με καζάνι προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Αφού η περιοχή της δεξαμενής νερού Karlov τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο και οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση στο Zhelannoe, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται σύντομα να περικυκλωθούν στην περιοχή δυτικά του Nevelskoe.
Ήδη η ουκρανική διοίκηση ξεκίνησε τουλάχιστον μερική απόσυρση από τη μεγάλη περιοχή.
Ένα άλλο καζάνι απειλεί τις ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Makeevka, το σημαντικό προπύργιο τους στη βόρεια κατεύθυνση Izyum.
Οι Ρώσοι προχώρησαν πρόσφατα βόρεια και νότια του οικισμού και η ουκρανική ομάδα που είχε στόχο να ελέγξει το σημαντικό σταυροδρόμι στο χωριό μπορεί σύντομα να φύγει σε μια προσπάθεια να ισιώσει το μέτωπο.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επιθετική προέλαση στο Pokrovsk, υποχωρούν οι Ουκρανοί φοβούμενοι περικύκλωση

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 3 Σεπτεμβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη νοτιοδυτική Halytsynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και κατέλαβαν τον οικισμό.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός που ενεργούσε στην κατεύθυνση του Pokrovsk ανέφερε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) για να διατηρήσουν τις ζωές των Ουκρανών στρατιωτικών, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν καταλάβει τη Novohrodivka.
Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Nevelske (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχώρησαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk στα χωράφια βορειοδυτικά του Nevelske, βόρεια του Zhelanne Pershe και δυτικά και νότια της Lysivka.
Ένας ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 8 χιλιόμετρα από το Pokrovsk, αλλά οι δυνάμεις αναγνώρισης της Ρωσίας βρίσκονται ήδη στα 2 με 3 χιλιόμετρα…

Οι Ρώσοι επιτίθενται στο Kurakhove δυτικά της Marinka – Donetsk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Στοιχεία της ρωσικής 5ης και 110ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων διεξήγαγε μια μηχανοκίνητη επίθεση στη δυτική Krasnohorivka (δυτικά της πόλης του Donetsk) και κατέλαβε τμήμα της περιοχής.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που δρούσε στην κατεύθυνση Kurakhove (δυτικά της πόλης Donetsk) δημοσίευσε πλάνα στις 2 Σεπτεμβρίου των ουκρανικών δυνάμεων που απέκρουαν μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση.
Οι Ρώσοι έχουν βάλει στόχο το Kurakhove

Περικυκλώνουν το Ugledar οι Ρώσοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στο Ugledar ή Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος 4,17 χιλιομέτρων κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 5,78 χιλιομέτρων από την Pavlivka (νοτιοδυτικά του Vuhledar) προς την Prechystivka (δυτικά του Vuhledar και βορειοδυτικά της Pavlivka), στην κεντρική Prechystivka και σε χωράφια ανατολικά της Prechystivka.
Αυτές οι προελάσεις οφείλονταν σε μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση εναντίον της Prechystivka τις τελευταίες ημέρες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν ανατολικά του Vodyane (βορειοανατολικά του Vuhledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να τυλίξουν ή να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Vuhledar από τα ανατολικά και τα νοτιοδυτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης