Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron εξετάζει την επιλογή του Michel Barnier για πρωθυπουργό της Γαλλίας

O Macron εξετάζει την επιλογή του Michel Barnier για πρωθυπουργό της Γαλλίας
O 73χρονος Barnier χειρίστηκε το θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ
Δύο μήνες μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, η Γαλλία εξακολουθεί να μην έχει ορίσει το νέο πρωθυπουργό της, με τον πρόεδρο Emmanuel Macron να φέρεται να εξετάζει εάν ο Michel Barnier, πρώην επικεφαλής της ΕΕ για το Brexit, θα μπορούσε να είναι μια «βιώσιμη» επιλογή.
Σύμφωνα με το Reuters, o 73χρονος Barnier φέρεται να είχε κάποιες επαφές με το προεδρικό περιβάλλον χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Barnier χειρίστηκε για λογαριασμό της ΕΕ το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ την περίοδο 2016 - 2021 ενώ κατά το παρελθόν είχε αναλάβει διάφορους κυβερνητικούς ρόλους.
Όπως αναφέρεται, ο Macron έχει εξετάσει μια σειρά από πιθανούς υποψήφιους για την πρωθυπουργία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κανένας τους δεν συγκέντρωσε αρκετή υποστήριξη που να εγγυάται μια σταθερή κυβέρνηση.
Κανείς μάλιστα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και η επιλογή του Barnier θα προσφέρει την πολυπόθητη σταθερότητα, αν και ο ακροδεξιός συνασπισμός Εθνικός Συναγερμός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα μπλοκάρει άμεσα την υποψηφιότητα του, αν πληρεί συγκεκριμένες υποθέσεις.
Αν και ένθερμος ευρωπαϊστής, ο Barnier σκλήρυνε τις πολιτικές του θέσεις σχετικά με τη μετανάστευση, λέγοντας ότι είναι ανεξέλεγκτη, κάτι με το οποίο συμφωνεί ο Εθνικός Συναγερμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης