Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple αποκάλυψε το iPhone 16 - Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Apple αποκάλυψε το iPhone 16 - Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ως προς την έναρξη διάθεσης των νέων iPhone, εικάζεται ότι θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2024
Σχετικά Άρθρα
Στην παρουσίαση του νέου iPhone 16 ολοκλήρωσε η Apple σε μεγάλο event που διοργάνωσε για σήμερα 9/9 στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και το οποίο μεταδόθηκε και διαδικτυακά, με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται γύρω από το «Apple Intelligence», την πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) του τεχνολογικού κολοσσού.
Συγκεκριμέβα, το νέο iPhone 16 θα έχει ενσωματωμένα τα εργαλεία του Apple Intelligence, κάτι που εκτιμάται πως θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις.
H νέα συσκευή θα περιλαμβάνει ένα νέο μικροτσίπ τύπου Α18, το οποίο έχει σχεδιαστεί αξιοποιώντας την τεχνολογία της Arm για την καλύτερη διαχείριση των μοντέλων ΑΙ.
Ως προς την έναρξη διάθεσης των νέων iPhone, εικάζεται ότι θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2024.
Σχετικά με τις τιμές πώλησης των καινούργιων iPhone, δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη. Ως μέτρο σύγκρισης, θα μπορούσε κάποιος να λάβει υπ’ όψιν του ότι στην Ελλάδα το προηγούμενο μοντέλο, το απλό iPhone 15 πωλείται από 869 ευρώ (με οθόνη 6,1″ και χωρητικότητα 128 Gigabyte, 1.009 € με 256 GB και 1.259 με 512 GB), το iPhone 15 Plus με οθόνη 6,7″ από 1.029 έως 1.419 €, το iPhone 15 Pro από 1.119 έως 1.769 €, ενώ η ναυαρχίδα iPhone 15 Pro Max διατίθεται από 1.379 έως 1.899 €.

Η εκδήλωση

Επιλέγοντας το σύνθημα-λογοπαίγνιο «It’s Glowtime» σαν παραλλαγή του «showtime» συν τη λάμψη του «glow», και μια εκδοχή του εμβληματικού Δαγκωμένου Μήλου περιβεβλημένου από μια πολύχρωμη αχλύ, η Apple προσκαλεί το παγκόσμιο κοινό να παρακολουθήσει τη φετινή εκδήλωση και την παρουσίαση των νέων μοντέλων της. Όπως είναι φυσικό, για την πλειονότητα των ενδιαφερομένων, το Apple Event του 2024 αρχίζει και τελειώνει με την αποκάλυψη του καινούργιου iPhone, του μοντέλου υπ’ αριθμόν 16 στη σειρά διαδοχής των smartphone της Apple από το 2007.
Το Apple Event του φθινοπώρου έχει καθιερωθεί ως το πιο σπουδαίο γεγονός για τον κόσμο της ψηφιακής και ηλεκτρονικής τεχνολογίας προς μαζική χρήση.

Το νέο Apple Watch

Η πρώτη συσκευή του φετεινού Apple Event είναι το καινούργιο, βελτιωμένο Apple Watch. Το νέο Apple Watch, ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά wearables στον κόσμο, περνά στην 10η γενιά του, με νέα σχεδίαση και, όπως είναι φυσικό, καλύτερες επιδόσεις. Βασικό χαρακτηριστικό του, η μεγαλύτερη -κατά 30%- οθόνη, ώστε οι ενδείξεις και οι χειρισμοί να γίνουν πιο εύκολοι για τον χρήστη.
Η οθόνη του νέου Apple Watch 10 είναι τεχνολογίας OLED. Και μολονότι είναι η μεγαλύτερη σε διαστάσεις από κάθε προηγούμενο μοντέλο, συνολικά το πάχος του καινούργιου Apple Watch είναι πιο μικρότερο από ποτέ.
Επίσης, η δυνατότητα ανάγνωσης υπό γωνία, έχει αυξηθεί σημαντικά, χάρη και στη μεγαλύτερη ευκρίνεια και φωτεινότητα της οθόνης.
Το νέο Apple Watch 10 έχει τη δυνατότητα να φορτίζεται πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους του, ενώ από την άποψη του στιλ, η Apple αυτή τη φορά δίνει έμφαση στην αίσθηση της πολυτέλειας -πέρα απο τις βελτιώσεις στα τεχνικά ενδότερα της συσκευής που περιλαμβάνουν πολλές και πολύ πιο έξυπνες λειτουργίες, αυτοματισμούς κ.λπ. χάρη στην ενσωμάτωση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Apple Watch Ultra 2

Το Apple Watch Ultra 2 είναι η μεγαλύτερη εκδοχή του wearable του αμερικανικού κολοσσού, προσανατολισμένο σχεδόν αποκλειστικά για σκληρή αθλητική χρήση σε εξωτερικό περιβάλλον, όπως πχ η ποδηλασία. Οι ποδηλάτες μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της άσκησης, του αγώνα ή της προπόνησής τους ζωντανά στο iPhone τους.
Μεγάλη σημασία δίνει η Apple στη χρήση του Apple Watch για την έγκαιρη ανίχνευση παθολογικών καταστάσεων στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως την υπνική άπνοια, την υπέρταση ή απότομες μεταβολές της καρδιακής συχνότητας του χρήστη.Αν πιστέψει κανείς τις διαρροές, τις αποκλειστικές πληροφορίες των λαγωνικών κ.λπ. στη φετεινή εκδήλωσή της η Apple πρόκειται να παρουσιάσει γενικώς τις κατακτήσεις της στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της σε συσκευές όπως οι υπολογιστές και οι φορητές συσκευές της εταιρείας.
hq720.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης