Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστική προειδοποίηση Πενταγώνου ΗΠΑ: Το Pokrovsk ο Ουκρανικός στρατός πρέπει να το κρατήσει με κάθε κόστος

Σοκαριστική προειδοποίηση Πενταγώνου ΗΠΑ: Το Pokrovsk ο Ουκρανικός στρατός πρέπει να το κρατήσει με κάθε κόστος
«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Pokrovsk - βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η διατήρηση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία - Pokrovsk) είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder ήταν απόλυτα σαφής και δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη Pokrovsk.
«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Pokrovsk - βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «συμβάλλουν σοβαρά» στο να κρατήσουν αυτή την κρίσιμη πόλη.
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό στην κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο προβληματική.
Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας παραδέχτηκε επίσης ότι στις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές του Donetsk η κατάσταση επιδεινώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης