Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης o Medvedev (Ρωσία): Ο δυτικός πολιτισμός είναι σε βαθιά σήψη, ο πλανήτης διχάζεται, η Ορθοδοξία δέχεται πόλεμο

Καταπέλτης o Medvedev (Ρωσία): Ο δυτικός πολιτισμός είναι σε βαθιά σήψη, ο πλανήτης διχάζεται, η Ορθοδοξία δέχεται πόλεμο
Ο κόσμος είναι διχασμένος και η Ορθοδοξία δέχεται πόλεμο, τόνισε ο πρώην πρωθυοπυργός της Ρωσίας
Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, κατά την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, δήλωσε ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι σε παρακμή, ο κόσμος είναι διχασμένος και η Ορθοδοξία δέχεται πόλεμο.
«Πιστεύω ότι η χώρα μας αναπτύσσεται στη σωστή κατεύθυνση. Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό κομμάτι του δυτικού πολιτισμού, όπως έχει δικαίως ειπωθεί, δυστυχώς για ολόκληρο τον κόσμο, υποβαθμίζεται», τόνισε ο Medvedev.
Σημείωσε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος επιδεικνύει τα καλύτερα παραδείγματα ηθικής συμπεριφοράς στη διακονία του, χαρακτηρίζοντας αυτό το έργο ως ένα ξεχωριστό παράδειγμα ηθικού επιτεύγματος σε έναν διχασμένο κόσμο.
Ο κόσμος είναι διχασμένος, η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση, και ο Πατριάρχης Κύριλλος, ως ηγέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, κατέληξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όπως έγραψε η ιστοσελίδα KP.RU, ο Dmitry Medvedev είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ολόκληρη η συλλογική Δύση ανέμενε πως η Ρωσία θα υποστεί ήττα στην Ουκρανία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως οι προσδοκίες τους δεν επιβεβαιώθηκαν.
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν σύμφωνα με ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο, απρόσμενο για τους πολιτικούς τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας υπογράμμισε ότι όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν γεμάτα τίτλους που προέβλεπαν την κατάρρευση της Ρωσίας, τον διαμελισμό της, την έλλειψη δυνάμεων να αντισταθεί στη στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ και ούτω καθεξής.
Ο Medvedev εξήγησε ότι όλες αυτές οι δημοσιεύσεις είχαν στόχο πρωτίστως όχι το δυτικό κοινό, αλλά τις ελίτ που ενδιαφέρονταν για τη συνέχιση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Τόνισε πως οι αμερικανικές ελίτ πρέπει να διατηρούνται σε συνεχή πεποίθηση ότι το Κίεβο θα νικήσει, αλλιώς η σύγκρουση θα είχε λήξει πολύ νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης