Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμπαιγνία κορυφής Hamas - Ισραήλ: Προσφέρουν στον Sinwar διέξοδο από τη Γάζα με αντάλλαγμα την επιστροφή των ομήρων

Συμπαιγνία κορυφής Hamas - Ισραήλ: Προσφέρουν στον Sinwar διέξοδο από τη Γάζα με αντάλλαγμα την επιστροφή των ομήρων
«Είμαι έτοιμος να προσφέρω ασφαλή διέλευση στον Sinwar, την οικογένειά του και όποιον θέλει να τον ακολουθήσει», τονίζει ο Ισραηλινός συντονιστής για τους απαχθέντες και αγνοούμενους
Το Ισραήλ πρότεινε ασφαλή διέξοδο από τη Λωρίδα της Γάζας στον ηγέτη της σουνίτικης, παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Yahya Sinwar, με αντάλλαγμα την επιστροφή των ομήρων και την παραίτηση της Χαμάς από τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα.
Στη σχετική αποκάλυψη προέβη, με συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ισραηλινός συντονιστής για τους απαχθέντες και αγνοούμενους, Gal Hirsch.
«Είμαι έτοιμος να προσφέρω ασφαλή διέλευση στον Sinwar, την οικογένειά του και όποιον θέλει να τον ακολουθήσει. Θέλουμε πίσω τους ομήρους. Θέλουμε αποστρατιωτικοποίηση και αποριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε ο Hirsch, προσθέτοντας ότι απαιτείται ένα «νέο σύστημα διακυβέρνησης» στη Γάζα.
Ο συντονιστής του Ισραήλ ανέφερε ότι κατέθεσε την πρόταση πριν από μιάμιση ημέρα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποια ήταν η απάντηση που έλαβε.
«Παράλληλα, εργάζομαι πάνω στα σχέδια Β, Γ και Δ, γιατί οι όμηροι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους», κατέληξε ο Gal Hirsch.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος και βραβευμένος με Πούλιτζερ, Seymour Hersh , ανέφερε, επικαλούμενος πηγές, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επιμένει στη συνέχιση της καταδίωξης του Sinwar, ο οποίος κρύβεται σε τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας, παρόλο που μια τέτοια επιχείρηση θα οδηγούσε αναπόφευκτα στον θάνατο όλων των ομήρων.
Σύμφωνα με τον Hersh, ένας ειδικός κλάδος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ο οποίος περιλαμβάνει εκατοντάδες αναλυτές, αναζητά τον Sinwar κάτω από το έδαφος.
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, διατηρεί διαφορετική θέση και θεωρεί ότι ο Netanyahu θέλει να θυσιάσει τους ομήρους «για δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης