Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι Ουκρανοί: Δράμα το μέτωπο, Πολωνός Στρατηγός: Ηττώνται – Βόμβα από Γαλλία: Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο με Ρωσία

Σοκάρουν οι Ουκρανοί: Δράμα το μέτωπο, Πολωνός Στρατηγός: Ηττώνται –  Βόμβα από Γαλλία: Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο με Ρωσία
Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Δραματικά επικίνδυνη η κατάσταση σε όλη τη γραμμή του μετώπου - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης

(upd 48) Η Δύση και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ντροπιαστική κατάσταση αφού δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Ρωσία τους νίκησε στο Ουκρανικό μέτωπο.
Όταν μάλιστα επίσημα ο Ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ότι σε όλο το μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους Ουκρανούς…
Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε 7 κατευθύνσεις ενώ μια μεγάλη επιχείρηση αντεπίθεσης των Ρώσων στο Kursk είχε ως αποτέλεσμα να ανακαταλάβουν πολλούς οικισμούς.
Το Kursk γίνεται σφαγείο για τους Ουκρανούς με 12.200 στρατιώτες να έχουν χαθεί και 871 τεθωρακισμένα να έχουν διαλυθεί. 
Την ίδια στιγμή, ουκρανικό φιάσκο εκτυλίχθηκε στις ακτές της Κριμαίας, καθώς η απόπειρα του καθεστώτος Zelensky να καταλάβει το ρωσικό γεωτρύπανο Krym-2 κατέληξε σε αιματοχυσία. 
Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επιχείρησης, 8 ουκρανικά πλοία εξαϋλώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ο ουκρανικός στρατός δεν επιχείρησε καν να επιστρέψει για να παραλάβει νεκρούς και τραυματίες. 
«Οχτώ σκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υποχώρησαν χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια να παραλάβουν τους τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν παραμείνει στο νερό», τονίζει χαρακτηριστικά για το περιστατικό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Εν τω μεταξύ και βλέποντας την στρατηγική ήττα της Ουκρανίας, ο Biden σε πανικό ανάβει το πράσινο φως στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά σε Ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. 
Βρετανικές πηγές αναφέρουν πως το πράσινο φως θα δοθεί πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Guardian η άδεια δόθηκε κατά την επίσκεψή του Blinken στο Κίεβο στις 11/9.
Γάλλος στρατηγός δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τον αμερικανικό Συνταγματάρχη Daniel Davis η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης.

Φιάσκο στην Κριμαία - Ουκρανοί επιχείρησαν να καταλάβουν την πλατφόρμα γεώτρησης Crimea-2 στη Μαύρη Θάλασσα

Τα ξημερώματα της 10ης προς 11η Σεπτεμβρίου, ναυτική δύναμη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) προσπάθησε να καταλάβει μια πλατφόρμα γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα.
Τις αποκαλύψεις έκανε σε ενημέρωση του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στην εγκατάσταση jack-up Crimea-2.
Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι η απόπειρα κατάληψης απέτυχε παταγωδώς.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη επιτεθεί στους πύργους Crimea-1 και Crimea-2 που εγκαταστάθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα το 2022.
Στη συνέχεια η Ουκρανία χτύπησε τις εξέδρες με όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ξέσπασε φωτιά σε έναν από τους πύργους.

Βυθίσαμε 8 πλοία - Νεκροί 80 Ουκρανοί 

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσημα ότι ο ρωσικός στρατός βύθισε οκτώ πλοία του πολεμικού ναυτικού, ενώ νεκροί είναι 80 Ουκρανοί μαχητές.
Την ίδια στιγμή, έξι ουκρανικά σκάφη κατάφεραν να υποχωρήσουν, ανέφερε το τμήμα. «[Υποχώρησαν] χωρίς καν να προσπαθήσουν να παραλάβουν τους τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες που παρέμειναν στο νερό», σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πλήρως το ενεργειακό σύστημα του Kharkiv – Στο απόλυτο σκοτάδι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σχεδόν όλους τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP) που παρείχαν ενέργεια στην πόλη του Kharkiv, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν την παράδοση μικρών κινητών λεβητοστασίων στην πόλη, η ισχύς των οποίων δεν ξεπερνά το ένα μεγαβάτ.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν μια σειρά σφοδρών επιδρομών με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Dnipropetrovsk, Zaporizhia, Sumy, Kharkiv, Kherson και Chernihiv.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι υποσταθμοί υπέστησαν ζημιές και τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η Εθνική Εταιρεία Ενέργειας (NEC) της Ουκρανίας Ukrenergo σκοπεύει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο λόγω των ρωσικών επιδρομών δήλωσε ο Yuriy Boyko μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της NEC.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Herman Galushchenko αναγνώρισε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος στην ιστορία της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει χάσει το ήμισυ της παραγωγικής της ικανότητας.
Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας δεν αρκούν για τη χειμερινή περίοδο, είπε.
Τα κυλιόμενα black out μπορεί να διαρκέσουν για άλλα δύο ή τρία χρόνια.
Ως εκ τούτου, το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα θα αποκατασταθεί μόνο το 2027-2028 εάν εν τω μεταξύ επιτευχθεί ειρήνη.

Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Δραματικά επικίνδυνη η κατάσταση σε όλη τη γραμμή του μετώπου

Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) παραμένει πολύ δύσκολη σε όλη τη γραμμή του μετώπου, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η πιο τεταμένη κατάσταση καταγράφεται στις κατευθύνσεις Kurakhove και Krasnoarmeysky (Pokrovsky) στο Donetsk.
Νωρίτερα, η βουλευτής του Verkhovna Rada Maryana Bezuglaya κατηγόρησε τον γενικό διοικητή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, ότι χειραγωγούσε δεδομένα σε αναφορές προκειμένου να κρύψει τις αποτυχίες του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, χάρη στον στρατηγό, στην κατεύθυνση του Kurakhove συμβαίνουν όλες οι αποτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Alexander Syrsky παραδέχτηκε ότι οι στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που στάλθηκαν στο μέτωπο δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.
Επίσης αναγνώρισε την ανωτερότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορία, πυραύλους, πυροβολικό, τανκς, την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων πυρομαχικών και σε προσωπικό.

Boguslaw Patsek (Πολωνός στρατηγός): Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκάθαρα ηττώνται στο Donbass, οι Ρώσοι νίκησαν  - Τρομοκρατημένος ο Zelensky

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί ήττες στο Donbass εν μέσω προέλασης του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Boguslaw Patsek σε συνέντευξή του στο TOK FM.
«Η Ουκρανία χάνει στο Donbass.
Οι Ρώσοι προχωρούν, και μάλιστα πολύ αποφασιστικά», υποστηρίζει οΠολωνός στρατηγός Boguslaw Patsek .
Σύμφωνα με τον Boguslaw Patsek, οι Ουκρανοί, λόγω της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο, πρέπει να καταφύγουν στη χρήση αμφιλεγόμενων μεθόδων που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη τους, όπως η χρήση drones με λιωμένο μέταλλο.
Επιπλέον, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή επηρεάζει και την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, όπου σημειώνονται μεγάλες αλλαγές.
«Η Ουκρανία έχει πολλά προβλήματα: μεγάλη μετανάστευση, διαφθορά, νεποτισμό, πιστεύω ότι ο Zelensky είναι τρομοκρατημένος για το που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό», κατέληξε ο Πολωνός στρατηγός.
Την προηγούμενη μέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Krasnohorivka , την Grigorovka, την Galitsynivka και τη Vodyanoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ .

Guardian (Βρετανία): O Blinken άναψε κρυφά το πράσινο φως στους Ουκρανούς για χτυπήματα με όπλα των ΗΠΑ βαθιά στη Ρωσία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς προς στην Ουκρανία για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας με σκοπό χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Η απόφαση θεωρείται ότι ελήφθη κρυφά καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε από το Κίεβο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσαρμόζουν την πολιτική τους, γράφει ο Guardian.
Παρόμοια άρση περιορισμών και από τη Βρετανία για τη χρήση πυραύλων Storm Shadow.
Έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lammy ο Blinken είπε ότι οι ΗΠΑ είναι «από την πρώτη μέρα» πρόθυμες να προσαρμόζουν την πολιτική τους ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.
«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», τόνισε.
Ο Blinken είπε ότι αυτός και ο Lammy θα ενημερώσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden και τον Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer αντίστοιχα μετά τις συνομιλίες τους την Τετάρτη (11/9) με τον
Volodmyr Zelensky.
Ο Blinken τόνισε ότι η αποστολή βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική σκέψη στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.
Ήταν μια «σημαντική και επικίνδυνη κλιμάκωση», είπε.
Ο Blinken και ο David Lammy επισκέφθηκαν την Ουκρανία στις 11 Σεπτεμβρίου για να συναντήσουν τον Volodymyr Zelensky και άλλους κορυφαίους Ουκρανούς αξιωματούχους πριν από τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer στις 13 Σεπτεμβρίου.

Times (Βρετανία): Πράσινο φως από ΗΠΑ για χτυπήματα στη Ρωσία πριν από 22/9 - Αντίθετος ο Austin και η CIA

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αλλάξουν τη στάση τους σχετικά με την απαγόρευση στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει σε βάθος το ρωσικό έδαφος σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ανέφεραν οι Times επικαλούμενοι πηγές στη βρετανική κυβέρνηση.
Η Ουάσιγκτον μπορεί να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 22-23 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να άλλαξαν την άποψή τους για το θέμα, αλλά πρέπει ακόμα να πείσουν τον πρόεδρο Joe Biden και άλλους, έγραψαν οι Times.
Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος αλλά είναι σημαντικό για το Κίεβο να λάβει άδεια από τις ΗΠΑ για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τη στόχευση.
Το State Department του Blinken είναι πιο δεκτικό στα επιχειρήματα της Ουκρανίας και πολλών δυτικών συμμάχων της, ενώ το Πεντάγωνο του Austin και οι μυστικές υπηρεσίες αντιτίθενται στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας στα ρωσικά μετόπισθεν, ανέφερε η εφημερίδα.

Guardian: Με σιγή …ασυρμάτου η Βρετανία έδωσε άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα με Storm Shadow

Η Βρετανία έχει ήδη αποφασίσει να δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως για τη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα αυτό.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη πηγές, το Λονδίνο δεν θεωρεί σωστό να κάνει «υπερβολικά προκλητικά» σχόλια για αυτό το θέμα.
Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer δεν σκοπεύει να μιλήσει δημόσια για τη χορήγηση άδειας στην Ουκρανία για χρήση του Storm Shadow σε στόχους στη ρωσική επικράτεια μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στην Ουάσιγκτον στις 13 Σεπτεμβρίου.

Larry Johnson (CIA): O Biden οδηγεί τον κόσμο σε ένα μεγάλο πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας

Η κυβέρνηση Biden εξετάζει επισήμως το πράσινο φως για τη χρήση από την Ουκρανία των δοσμένων από το ΝΑΤΟ συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Το σενάριο είναι γεμάτο κινδύνους, μεταξύ των οποίων η μετατροπή της σύγκρουσης αντιπροσώπων Ρωσίας-ΝΑΤΟ σε έναν μεγάλο πόλεμο που θα παρασύρει τις ΗΠΑ, λέει ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson.

Ξεκίνησαν - Οι Ουκρανοί επιχείρησαν με πύραυλο S-200 να χτυπήσουν τον σταθμό φυσικού αερίου της Tula - Αναχαίτοσαν 144 Ουκρανικά drones

Ένας ουκρανικός πύραυλος S-200 καταρρίφθηκε στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Tula αναφέρει το κανάλι Mash Telegram.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στην υποδομή του αγωγού φυσικού αερίου Tula-Shostka-Kyiv.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με το κανάλι, ο σοβιετικός πύραυλος Angara, που μετατράπηκε από Ουκρανούς, έπεσε κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου.
Οι υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές και δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι από το συμβάν.
Τη νύχτα της 10ης Σεπτεμβρίου, ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν 144 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ουρανό πάνω από 9 περιοχές της Ρωσίας.

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους SRBM στην Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επιβεβαίωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς καταδίκης για την υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Blinken επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει λάβει απροσδιόριστο αριθμό αποστολών SRBM από το Ιράν και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα τα χρησιμοποιήσουν στο πεδίο της μάχης «μέσα σε εβδομάδες».
Ωστόσο, οι Ιρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αρνούνται ότι η Τεχεράνη έχει στείλει όπλα στη Μόσχα.
Ο Blinken και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Lammy επιβεβαίωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «εντελώς ευθυγραμμισμένες» σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της ιρανικής επιρροής τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή.
Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασαν από κοινού τις παραδόσεις SRBM του Ιράν και τόνισαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να ακυρώσουν τις διμερείς αεροπορικές υπηρεσίες με το Ιράν (συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στην ιρανική εθνική αεροπορική εταιρεία Iran Air), να προσδιορίσουν άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και στο μεταφορά SRBM στη Ρωσία και επιβολή κυρώσεων στα ρωσικά φορτηγά πλοία.
Η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη πηγές ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι το Ιράν είχε παραδώσει πάνω από 200 SRBM Fateh-360 στη Ρωσία μέσω λιμένα της Κασπίας Θάλασσας στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Peskov (Ρωσία): Η Δύση πιθανότατα έχει δώσει έγκριση για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος

Η Δύση πιθανότατα έχει δώσει ήδη την έγκριση της στην Ουκρανία προκειμένου να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει το ρωσικό έδαφος υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Πιθανότατα οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.
Αυτό μπορεί να υποτεθεί με μεγάλη πιθανότητα.
Αυτή τη στιγμή, τα ΜΜΕ απλώς διεξάγουν μια ενημερωτική εκστρατεία για να επισημοποιήσουν την απόφαση που έχει ήδη ληφθεί» υποστήριξε ο Peskov.
Σημειώνεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Μ. Βρετανίας, David Lammy βρίσκονται στο Κίεβο με κύριο αντικείμενο το αίτημα του προέδρου Zelensky να χρησιμοποιηθούν τα δυτικά όπλα για πλήγματα εντός της Ρωσίας.

Vyacheslav Volodin (Ρωσία): Θα απαντήσουμε σκληρά με τα πιο ισχυρά καταστροφικά όπλα

Η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά με τα πιο ισχυρά και καταστροφικά της όπλα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, αναφερόμενος στις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε ΗΠΑ και ΕΕ να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Volodin, ο πρόεδρος της Ουκρανίας με το να συζητά με ΗΠΑ και ΕΕ για την προμήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας και για την χρήση του για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, τις καθιστά άμεσα συμμετέχουσες στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Η Ουάσιγκτον και άλλα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται εμπλεκόμενοι στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με το να ζητούν από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία να τους παράσχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό και με το να συζητούν μαζί τους για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος, ο Zelensky καθιστά αυτές τις χώρες άμεσα εμπλεκόμενες στη σύγκρουση στην Ουκρανία» είπε ο Volodin.
Σύμφωνα με τον Volodin, όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι «η χώρα μας θα αναγκαστεί να απαντήσει, χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά και καταστροφικά όπλα, προστατεύοντας τους πολίτες της», ενώ σημειώνει ότι ο Zelensky δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της Ουκρανίας.
«Δεν σκέφτεται την ασφάλειά τους.
Πήρε τους γονείς του στο Ισραήλ πριν από πολύ καιρό, η οικογένειά του ζει στο Λονδίνο.
Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν είναι να παραμείνει στην εξουσία.
Αλλά είναι απίθανο να το πετύχει.
Με την αλλαγή της ηγεσίας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το ληγμένο αμερικανικό σαπούνι γίνεται τοξικό.
Θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Volodin.

Ryabkov (αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν δεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο – Θα καταστρέψουμε όλους τους ATACMS

Η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει σε κανένα τελεσίγραφο για την ουκρανική σύγκρουση υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ο οποίος τονίζει ότι η Μόσχα θα καταστρέψει οποιαδήποτε νέα παράδοση πυραύλων ATAMCS από τη Δύση προς το Κίεβο.
«H Ρωσία δεν θα υποκύψει σε τελεσίγραφα, όποια κι αν είναι αυτά, σε όποια μορφή και αν αυτά παρουσιάζονται» υποστήριξε ο Ryabkov, αναφέροντας πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας πρέπει να δει την πραγματικότητα και να συγκρίνει αυτά που βλέπει στο πεδίο της μάχης με τις διάφορες ιδέες της για το τι είναι πιθανό και τι όχι».

Dominique Trencan (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για τα κέρδη της στρατιωτικής βιομηχανίας

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έχει συμφέρον από τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεν θέλει να τελειώσει, δήλωσε ο στρατηγός Dominique Trencan, πρώην επικεφαλής της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής στον ΟΗΕ, στη Le Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, «το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένο» για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, παρόλο που κανείς στην Ουάσιγκτον δεν πιστεύει ότι το Κίεβο θα κερδίσει.
Ο λόγος είναι ότι αυτή η σύγκρουση, σύμφωνα με τον Trencan, «αποφέρει τεράστια κέρδη» για τη στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω της βοήθειας προς το Κίεβο και των αποστολών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κιέβου από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ η στρατιωτική τους βοήθεια «έφθασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», υπενθυμίζει η εφημερίδα.
Τον Απρίλιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανάγκασαν το Κίεβο να δώσει όλες τις μάχες, ενώ εκείνες έμειναν πίσω και αποκόμισαν τα κέρδη.

Wall Street Journal: Μήνυμα Δύσης σε Ουκρανία: Δεν φτάνουν τα λεφτά για μια πλήρη νίκη κατά της Ρωσίας

Σαφές μήνυμα στο Κίεβο ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια «πλήρη νίκη» κατά της Ρωσίας διότι αυτό θα απαιτούσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που δεν διαθέτει ούτε η Ουάσινγκτον ούτε οι Βρυξέλλες στέλνει η Δύση, η οποία καλεί το Κίεβο να πορευτεί στο εξής προσαρμοζόμενο στην υπάρχουσα πραγματικότητα.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, ανάμεσα τους και υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, υποστηρίζει πως το Κίεβο έχει ήδη ενημερωθεί ότι η διασφάλιση μιας «πλήρους νίκης» κατά της Ρωσίας θα απαιτούσε τη δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ούτε η Ουάσινγκτον ούτε οι Βρυξέλλες μπορούν να δώσουν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Δύση καλεί το Κίεβο να προχωρήσει από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος, όταν καλείται να ορίσει τους στόχους του στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία των δυτικών κρατών ζητά από το Κίεβο να αναπτύξει ένα «πειστικό σχέδιο» δράσης για το 2025, το οποίο θα περιλαμβάνει τον καθορισμό ρεαλιστικών στρατιωτικών στόχων.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι εκκλήσεις αυτές διατυπώνονται τη στιγμή που υποχωρεί ανάμεσα στην κοινή γνώμη της Δύσης η ιδέα της συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στο μέτωπο.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί τάσσονται κατά της συνέχειας του πολέμου, αποδεχόμενοι ακόμα και μια αρνητική για την Ουκρανία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Νέα παρέμβαση Scholz: Αναγκαία μια νέα Σύνοδος για την Ουκρανία με τη Ρωσία παρούσα

Στην ανάγκη μιας Συνόδου Κορυφής για το ουκρανικό, στην οποία θα συμμετάσχει και η Ρωσία επιμένει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες επανέλαβε την πρόταση για άμεσες συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Bundestag για τον προϋπολογισμό, ο καγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε ότι τώρα είναι η ώρα για διαπραγματεύσεις.
«Θα το πω ξανά.
Τώρα είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διερευνήσουμε τι ευκαιρίες υπάρχουν.
Και είναι σωστό όταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας λέει, και θα το επαναλάβω, ότι χρειάζεται άλλη μια ειρηνική διάσκεψη και ότι η Ρωσία πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή, με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε τώρα προκειμένου να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει», τόνισε ο Scholz.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή 8/9 ο καγκελάριος της Γερμανίας είχε διατυπώσει ακριβώς την ίδια πρόταση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ZDF.
Η τοποθέτηση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, καθώς ο Scholz είχε πει πως την άποψη για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, συμμερίζεται και ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος σημειωτέον, μέχρι πρότινος αρνούνταν οποιαδήποτε συνομιλία με τη Ρωσία.
Άλλωστε με προεδρικό του διάταγμα ο Zelensky απαγορεύει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία όσο είναι πρόεδρος ο Vladimir Putin.

Zakharova (Εκπρόσωπος ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών):Μόνο κουτσομπολιά και διαρροές από τη Γερμανία, δεν μας έχει στείλει κανένα σχέδιο για την Ουκρανία

Το Βερολίνο δεν έχει διαβιβάσει ούτε άμεσα ούτε μέσω διαμεσολαβητών καμία πληροφορία στη Μόσχα σχετικά με το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι παρά κουτσομπολιά και διαρροές, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Δεν υπήρξε καμία πληροφορία από τη γερμανική ηγεσία, είτε άμεσα είτε μέσω μεσάζοντα.
Δεν το γνωρίζουμε αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Αυτές είναι κάποιες διαρροές, κάποια, ας πούμε, κουτσομπολιά και ούτω καθεξής.
Δεν υπάρχουν επίσημες επιβεβαιώσεις γι' αυτό, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να σχολιαστεί γενικά», τόνισε η Zakharova.

Σφαγείο το Kursk για τους Ουκρανούς – Έχασαν πάνω από 12.200 στρατιώτες και 871 τεθωρακισμένα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξόντωσαν περισσότερους από 12.200 Ουκρανούς στρατιωτικούς και 96 τανκς κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις παραμεθόριες περιοχές του Kursk ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/9/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Συνολικά, κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Kursk, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 12.200 στρατιώτες, 96 τανκς, 42 οχήματα μάχης πεζικού, 77 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 656 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 401 οχήματα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε έως και 350 στρατιώτες και 13 τεθωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένων τριών τανκς, στην κατεύθυνση του Kursk, πρόσθεσε το υπουργείο.


Apti Alaudinov (Akhmat): Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πολλούς οικισμούς στο Kursk από τους Ουκρανούς

Στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς στην περιοχή του Kursk και ταυτόχρονα οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν δύο προσπάθειες των Ουκρανών να αντεπιτεθούν τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat ο Apti Alaudinov
Ο Alaudinov χαρακτήρισε αποτελεσματική την πρώτη γραμμή στην κατεύθυνση του Kursk.
«Η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ήρθε από εκείνη την πλευρά. Γενικά, θέλω να πω ότι είναι πολύ ηρωικά, πολύ άξια παιδιά, έχουν ήδη ανακαταλάβει σημεία από τον εχθρό», είπε ο Alaudinov, αναφέροντας πως τις τελευταίες 48 ώρες ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει 10 οικισμούς.

Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers: Ισχυρή αντεπίθεση στο Kursk

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ρώσων στρατιωτικών bloggers στο Telegram, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει μια πολύ ισχυρή αντεπίθεση στο Kursk.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, δυνάμεις της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας με την υποστήριξη βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων κατάφεραν να ανακαταλάβουν τον οικισμό Snagost και να τρέψουν σε φυγή τους Ουκρανούς ενώ αλεξιπτωτιστές από την Κριμαία εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Vishenevka, αναγκάζοντας και πάλι τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε υποχώρηση.
Το ίδιο συνέβη και στους οικισμούς Oktyabrya, Komarovka και Sheptukhovka ενώ συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο χωριό Apanasovka.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού απελευθέρωσε τον οικισμό Gordeevka, ενώ αναφέρεται πως οι Ουκρανοί τράπησαν σε φυγή και από τους οικισμούς Vnezapne και Victorovka.
Επίσης, οι Ρώσοι φέρονται να άρχισαν να επιτίθενται στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Borok, το Pogrebki και το Martynovka.

Nebenzya (Ρωσία): Νόμιμοι στόχοι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στη Δύση ότι όσοι βοηθούν το Κίεβο και τον πρόεδρο Zelensky είναι νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας απηύθυνε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya.
Όπως είπε, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών ξένων πολιτών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα για την ουκρανική σύγκρουση
«Η ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς των χτυπημάτων ήταν η εξάλειψη ενός σημαντικού αριθμού ξένων εκπαιδευτών, επομένως όσοι παρακολουθούν αυτό το θέμα μπορούν να περιμένουν μεγάλο αριθμό νεκρολογιών για τον ξαφνικό θάνατο υψηλόβαθμων Αμερικανών, Γάλλων, Πολωνών και Σουηδών αξιωματικών.
Έχουμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι μας.
Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες των δυτικών χωρών πεθαίνουν απλώς επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα στην ουκρανική σύγκρουση», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Nebenzya, είναι λίγοι οι άνθρωποι στη Δύση που έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν δημόσια τη ναζιστική φύση του Κιέβου.
«Η ίδια επιλεκτική τύφλωση αγκαλιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους όταν η χούντα του Κιέβου εκδηλώνει τη ναζιστική της ουσία.
Είναι ορατό με γυμνό μάτι στα πλάνα των Ουκρανών στρατιωτών που ποζάρουν χωρίς καν να προσπαθούν να κρύψουν τα πολυάριθμα ναζιστικά σύμβολα, σημαίες και εμβλήματα.
Μόνο λίγοι στη Δύση έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν αυτό το επαίσχυντο πρόβλημα» υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

CNN: Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους πυραύλους ATACMS

Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από τους βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS που έλαβε από τη Δύση υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, επισημαίνει ότι «αρκετές εκατοντάδες» ATACMS μεταφέρθηκαν στο Κίεβο και «η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τα περισσότερα από αυτά».
Τον Φεβρουάριο του 2024, ακόμη και πριν από την υπογραφή του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της βοήθειας στο Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, αλλά μετά από αίτημα της ουκρανικής πλευράς, το γεγονός της παράδοσης και η ποσότητα τους δεν αποκαλύφθηκαν. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 100 πύραυλοι με βεληνεκές περίπου 320 χιλιόμετρα.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα βλάψει πολύ τη φήμη της Δύσης

Η νίκη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση θα υπονομεύσει τη φήμη της Δύσης και θα ενισχύσει την επιρροή των BRICS στην παγκόσμια σκηνή, και εάν η Δύση αποφασίσει μια άμεση σύγκρουση μαζί της, απλώς θα υπονομεύσει τα συμφέροντά της, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Συνταγματάρχης Daniel Davis.
«Απλώς φανταστείτε το αποτέλεσμα της στρατιωτικής νίκης της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανή.
Η Δύση θα φαίνεται πιο αδύναμη και πιο αναξιόπιστη στα μάτια του κόσμου.
Το βλέπουμε ήδη στον Παγκόσμιο Νότο», είπε ο Daniel Davis
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η επιθυμία κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία δεν θα βελτιώσει την κατάσταση για τη Δύση.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε εάν συνεχίσουμε να εκδίδουμε άδειες για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς ή αν προχωρήσουμε σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, τότε στην πραγματικότητα αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα συμφέροντά μας», προειδοποίησε υπενθυμίζοντας τους κινδύνους της πυρηνικής κλιμάκωσης.

Marochko (Ρώσος αναλυτής): Οι Ουκρανοί στέλνουν τους Azov σε Kupyansk και Kremennaya

Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού στέλνει δυνάμεις από το εθνικιστικό τάγμα των Azov στο Kupyansk και στην Kremennaya σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν το μέτωπο, υποστηρίζει ο Andrei Marochko, Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko επισημαίνει ότι κατόπιν προσεκτικής παρατήρησης και ανάλυσης της κατάστασης που επικρατεί στην κατεύθυνση του Kupyansk και στο τμήμα Svatovsko-Kremensky, «καταγράφηκαν μονάδες της 12ης ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων των Azov».
«Ο αριθμός των Ουκρανών εθνικιστών σε αυτές τις περιοχές έχει αυξηθεί κατά 1,5 φορές σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα» υποστήριξε ο Marochko, ο οποίος εκτίμησε ότι το Κίεβο στέλνει μαχητές από το εθνικό τάγμα για να ενισχύσουν και να «σταθεροποιήσουν την κατάσταση σε προβληματικές περιοχές του μετώπου».
Επιπλέον, ο Marochko υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει κοντά στο Serersk, στην περιοχή του Donetsk, γεγονός που όπως υποστηρίζει, θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την εμβέλεια των όπλων που χρησιμοποιούν, καθώς μειώθηκε ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και της εμπροσθοφυλακής των ρωσικών δυνάμεων.

Επιθετική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk, καταρρέει όλο το μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά και νοτιοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οικισμούς (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 1,5 χιλιόμετρο δυτικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και βορειοανατολικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να προχωρήσουν ταυτόχρονα προς το ίδιο το Pokrovsk και νοτιοανατολικά του Pokrovskalong της γραμμής Selydove-Ukrainsk-Hirnyk και συγκεντρώνουν σχεδόν ένα ολόκληρο σώμα στρατού.
Ο Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν 16 έως 25 επιθέσεις την ημέρα σε ορισμένες περιοχές της κατεύθυνσης του Pokrovsk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται όλο και περισσότερο με ομάδες μεγέθους διμοιρίας αντί για μεγαλύτερες ομάδες στην περιοχή.

Προέλαση Ρώσων δυτικά της πόλης του Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική Krasnohorivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει ολόκληρο τον οικισμό.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Krasnohorivka, σύμφωνα με τα διαθέσιμα γεωγραφικά στοιχεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Heorhiivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Περικυκλώνουν το Ugledar οι Ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που δρούσαν βορειοδυτικά της Pobieda (βορειοανατολικά του Vuhledar), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κεντρικό και βορειοδυτικό Vodyane (ακριβώς βορειοανατολικά του Vuhledar) και κατέλαβαν τον οικισμό.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0524 βορειοανατολικά του Vuhledar μεταξύ Paraskoviivka και Kostyantynivka και επιτίθενται στην περιοχή καθημερινά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο δυτικά του Vodyane και προχωρούν κοντά στο Vuhledar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kostyantynivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

UAF_Kursk_Incursion_September_10_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_10_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης