Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιθετική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk, καταρρέει όλο το μέτωπο

Επιθετική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk, καταρρέει όλο το μέτωπο
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν 16 έως 25 επιθέσεις την ημέρα σε ορισμένες περιοχές της κατεύθυνσης του Pokrovsk 
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά και νοτιοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οικισμούς (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 1,5 χιλιόμετρο δυτικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και βορειοανατολικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να προχωρήσουν ταυτόχρονα προς το ίδιο το Pokrovsk και νοτιοανατολικά του Pokrovskalong της γραμμής Selydove-Ukrainsk-Hirnyk και συγκεντρώνουν σχεδόν ένα ολόκληρο σώμα στρατού.
Ο Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν 16 έως 25 επιθέσεις την ημέρα σε ορισμένες περιοχές της κατεύθυνσης του Pokrovsk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται όλο και περισσότερο με ομάδες μεγέθους διμοιρίας αντί για μεγαλύτερες ομάδες στην περιοχή.

Προέλαση Ρώσων δυτικά της πόλης του Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική Krasnohorivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει ολόκληρο τον οικισμό.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Krasnohorivka, σύμφωνα με τα διαθέσιμα γεωγραφικά στοιχεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Heorhiivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Περικυκλώνουν το Ugledar οι Ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που δρούσαν βορειοδυτικά της Pobieda (βορειοανατολικά του Vuhledar), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κεντρικό και βορειοδυτικό Vodyane (ακριβώς βορειοανατολικά του Vuhledar) και κατέλαβαν τον οικισμό.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0524 βορειοανατολικά του Vuhledar μεταξύ Paraskoviivka και Kostyantynivka και επιτίθενται στην περιοχή καθημερινά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο δυτικά του Vodyane και προχωρούν κοντά στο Vuhledar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kostyantynivka στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης