Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Συζητήθηκε με την Ουκρανία η δυνατότητα για χτυπήματα με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Συζητήθηκε με την Ουκρανία η δυνατότητα για χτυπήματα με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος
Η έγκριση των ΗΠΑ για τη χρήση αυτών των πυραύλων είναι απαραίτητη λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα αμερικανικά συστήματα.
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, συζήτησε το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.
«Συζητήσαμε για επιθέσεις με όπλα μεγάλης εμβέλειας, καθώς και για μια σειρά από άλλα θέματα.
Θα συνεχίσω αυτή τη συζήτηση στην Ουάσιγκτον για να αναφέρω στον πρόεδρο όσα άκουσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κίεβο μετά από συνάντηση με τους Ουκρανούς και Βρετανούς.
Την ίδια ώρα, το Πεντάγωνο τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπιστευτεί κανείς την έκθεση που δημοσιεύτηκε προχθές στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios.
Ο δημοσιογράφος Juligrais Brufke, επικαλούμενος τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael McCaul, έγραψε ότι ο Blinken, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, θα μεταφέρει στο Κίεβο την άδεια της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει τη Ρωσία.

«Δεν γνωρίζω καμία αλλαγή στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την έγκριση χτυπημάτων.


Δεν θα εμπιστευόμουν αυτό το ρεπορτάζ» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Πρόσφατα, ο Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους ATACMS.
Την ίδια μέρα, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βαθιά στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με αμερικανικά όπλα, παρά τα σχέδια του Προέδρου Biden να συζητήσει αυτό το θέμα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να άρει την απαγόρευση χρήσης των πυραύλων Storm Shadows για επιθέσεις στη Ρωσία.

Η έγκριση των ΗΠΑ για τη χρήση αυτών των πυραύλων είναι απαραίτητη λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα αμερικανικά συστήματα.

Ο ίδιος ο Biden είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «αυτή τη στιγμή» διερευνούν το ζήτημα να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι υπάρχει διάσπαση στη αμερικανική διοίκηση για το θέμα αυτό.
Ο Peskov γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου παραδέχτηκε ότι η απόφαση να χτυπηθεί η χώρα με πυραύλους ATACMS έχει ήδη ληφθεί και μια «εκστρατεία ενημέρωσης για την επισημοποίησή της» βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την ανάμειξη στην ουκρανική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης