Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anatoly Antonov (Ρωσική Πρεσβεία): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Anatoly Antonov (Ρωσική Πρεσβεία): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Οι επιμελητές από την Ουάσιγκτον έχουν μια απαίτηση - να αυξήσουν τη σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα. Συνεχίζουν να δοκιμάζουν το όριο της ανοχής ή της ανεκτικότητας, σκοπός των οποίων είναι η περιβόητη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», σημείωσε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ
Εάν επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης αμερικανικών πυραύλων για να χτυπηθεί το ρωσικό έδαφος σε βάθος, η Ουκρανία στοχεύει σε εντεινόμενες επιθέσεις σε απλούς πολίτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγουν έτσι το δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Η Ουκρανία στοχεύει για να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των απλών Ρώσων, των πόλεων και των χωριών μας κανείς δεν κρύβει πια –ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο στον Λευκό Οίκο– ότι οι πληροφορίες έχουν κυλήσει και ρέει σαν ποτάμι από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ουκρανία», ανέφερε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούνται σταδιακά βαθύτερα στο βάλτο της ουκρανικής σύγκρουσης», θυσιάζοντας την ευημερία των Αμερικανών μεταφέροντας όπλα και πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

«Οι επιμελητές από την Ουάσιγκτον έχουν μια απαίτηση - να αυξήσουν τη σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα.

Συνεχίζουν να δοκιμάζουν το όριο της ανοχής ή της ανεκτικότητας, σκοπός των οποίων είναι η περιβόητη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», σημείωσε ο Anatoly Antonov.
Ο πρέσβης χαρακτήρισε τέτοια σχέδια απραγματοποίητα.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ούτε μαχητικά F-16, ούτε συστήματα αεράμυνας ή HIMARS, ούτε άλλα όπλα θα βοηθούσαν την Ουκρανία και την Δύση.
«Αδιαφορούν επίμονα για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Τώρα μιλούν ολοένα και περισσότερο για τη δυνατότητα βομβαρδισμού του ρωσικού εδάφους με όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Μόνο λίγοι πολιτικοί αναφέρουν την πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο Anatoly Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης