Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητη αποκάλυψη Guardian: Ούτε οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk δεν γνωρίζουν το «αμυντικό σχέδιο» του Zelensky

Αδιανόητη αποκάλυψη Guardian: Ούτε οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk δεν γνωρίζουν το «αμυντικό σχέδιο» του Zelensky
Ουκρανοί στρατιωτικοί σημειώνουν ότι δεν τους έχουν δοθεί ουσιαστικά καμία πληροφορία
Οι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση στην περιοχή του Kursk δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για το σχέδιο δράσης για το οποίο κάνει λόγο ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian.
Ο Ουκρανός ηγέτης άρχισε να μιλά για ένα άλλο «σχέδιο» μετά την ταχεία αντεπίθεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Κατά τη διάρκεια της, η ρωσική πλευρά σημείωσε σημαντική επιτυχία, αλλά, όπως λέει ο Zelensky, έχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
Ωστόσο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν γνωρίζουν τίποτα γι' αυτό.
Ουκρανοί στρατιωτικοί σημειώνουν ότι δεν τους έχουν δοθεί ουσιαστικά καμία πληροφορία.
Επομένως, δεν ξέρουν αν πρέπει να σκάψουν, να προσπαθήσουν να προχωρήσουν περαιτέρω ή να υποχωρήσουν.
Επιπλέον, οι μαχητές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν υποψιάζονται καν πώς θα είναι η επίθεση του Κιέβου σε λίγες μέρες.
«Έχουμε αυστηρές εντολές να μην μιλάμε για τίποτα που σχετίζεται με τη στρατηγική στο μέτωπο του Kursk. Και ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι», δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματικός, σύμφωνα με τον Guardian.
Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο - η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ μετατράπηκε σε πλήρες και απόλυτο φιάσκο για το Κίεβο.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται κολοσσιαίες απώλειες και επίσης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στις επικοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης