Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνος και οργισμένος ο Zelensky: «Οι ΗΠΑ μείωσαν τις προμήθειες των HIMARS στην Ουκρανία κατά ένα τρίτο»

Μόνος και οργισμένος ο Zelensky: «Οι ΗΠΑ μείωσαν τις προμήθειες των HIMARS στην Ουκρανία κατά ένα τρίτο»
Το Κίεβο προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταθέσει την ευθύνη για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους συμμάχους του
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν πρόσφατα τις μηνιαίες προμήθειες πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην Ουκρανία κατά τρεις φορές, δήλωσε σε εμφανώς οργισμένο τόνο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Οι HIMARS μας βοήθησαν πολύ. Στην αρχή της προμήθειας και χρήσης του HIMARS, υπήρχαν τρεις φορές περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους το μήνα από ό,τι τώρα», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram.
Τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έλλειψη βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm και άλλων τύπων, drones FPV, συστήματα αεράμυνας και πυραύλων κάθε χρήσης.
«Οι δυνάμεις της αεράμυνας μας, με θέσεις δύο πυραύλων, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τον έναν», σημείωσε.
Οι ουκρανικές αρχές καλούν συνεχώς τους δυτικούς εταίρους τους να παρέχουν νέα στρατιωτική βοήθεια, επικρίνοντάς τους περιοδικά για καθυστερήσεις και ανεπαρκείς προμήθειες.
Με αυτόν τον τρόπο, το Κίεβο προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους συμμάχους του.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η προμήθεια νέων όπλων στο Κίεβο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο, αλλά θα οδηγήσει σε παράταση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης