Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία υπογράφει συμφωνία για μόνιμη ανάπτυξη Ταξιαρχίας στη Λιθουανία – Τι περιλαμβάνει η στρατιωτική συνεργασία

Η Γερμανία υπογράφει συμφωνία για μόνιμη ανάπτυξη Ταξιαρχίας στη Λιθουανία – Τι περιλαμβάνει η στρατιωτική συνεργασία

Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που παρέχονται στη γερμανική ταξιαρχία θα χρησιμοποιηθούν μόνο με τη συγκατάθεση της Δημοκρατίας της Λιθουανίας

Σχετικά Άρθρα
Η Λιθουανία και η Γερμανία υπογράφουν διακυβερνητική συμφωνία για τη μόνιμη ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων στο λιθουανικό έδαφος.
Το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε σχετικά την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου.
Η συμφωνία υπεγράφη στο Βερολίνο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Λιθουανίας Laurynas Kasčiūnas και τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Boris Pistorius.

240913_VM_Litauen_Besuch_BMVg_Twardy_06-scaled-800x0-c-default.webp

Ωστόσο, πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών.
Η συμφωνία για την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ρυθμίζει το νομικό καθεστώς των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων, των πολιτικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους στη Λιθουανία, καθώς και την παροχή πολιτικών υπηρεσιών όπως υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά και εκπαίδευση για παιδιά στρατιωτικού προσωπικού.
Το έγγραφο καθορίζει τη διαδικασία για τη χρήση των καθορισμένων στρατιωτικών εδαφών, τη διαδικασία άφιξης και αναχώρησης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και τη μετακίνησή τους στη Δημοκρατία της Λιθουανίας.
Καθορίζει επίσης κανόνες για την κατανομή της δικαιοδοσίας, τα μέτρα ασφαλείας και τη δυνατότητα ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιθουανία.
Καθώς και η δυνατότητα γερμανών στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων να λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες κ.λπ.

httpscloudfront-us-east-2.images-1.jpg

Η διακυβερνητική συμφωνία προβλέπει επίσης τη δυνατότητα στους Γερμανούς στρατιώτες να δημιουργήσουν στρατιωτικές αποθήκες και καντίνες, στρατιωτικό ταχυδρομείο, ραδιοφωνικό σταθμό, σχολές οδήγησης και στρατιωτικές ιατρικές εγκαταστάσεις.
Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που παρέχονται στη γερμανική ταξιαρχία θα χρησιμοποιηθούν μόνο με τη συγκατάθεση της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, σε συμμόρφωση με την κυριαρχία της χώρας και τις απαιτήσεις των νομικών πράξεων.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Λιθουανία και η Γερμανία υπέγραψαν ένα σχέδιο δράσης που παραμένει το κύριο επίκεντρο αυτού του έργου.
Τον Απρίλιο, το κύριο σώμα της γερμανικής ταξιαρχίας στάθμευσε στο Βίλνιους και τον Αύγουστο ξεκίνησε η κατασκευή μιας στρατιωτικής βάσης στο πεδίο εκπαίδευσης Rūdninkai.

2018-05-03_marder_puma_10_1800_popup.jpg

Προορίζεται να αναπτύξει μόνιμα την 45η Ταξιαρχία των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
Περιλαμβάνει τρία τάγματα και μονάδες επιμελητείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης