Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Μεταφέρουν εσπευσμένα στρατό στην Αλάσκα λόγω κινήσεων από Ρωσία - Κίνα

Συναγερμός στις ΗΠΑ -  Μεταφέρουν εσπευσμένα στρατό  στην Αλάσκα λόγω κινήσεων από Ρωσία - Κίνα
Μεταξύ των όπλων που μεταφέρθηκαν είναι συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων  HIMARS
Ο αμερικανικός στρατός μεταφέρνει επειγόντως όπλα και στρατεύματα στις Αλεούτιες Νήσους (Αλάσκα) λόγω των ρωσο-κινεζικών στρατηγικών ασκήσεων Ocean-2024 στην περιοχή του Ειρηνικού, όπως αναφέρει το Business Insider.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των όπλων που μεταφέρθηκαν είναι συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων  HIMARS.
Όπως είπαν εκπρόσωποι της αμερικανικής διοίκησης, αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπό να δείξουν «την ικανότητα του Στρατού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό να μετακινεί μονάδες χωρίς προειδοποίηση ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη».
Οι ασκήσεις Ocean-2024 ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ για την παρουσία Κίνας - Ρωσίας στον Ειρηνικό

Νωρίτερα, ο Γενικός Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Alexander Moiseev, δήλωσε ότι 32 εκπρόσωποι ξένων κρατών προσκλήθηκαν ως παρατηρητές στις ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Ocean-2024, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 90.000 στρατιώτες και περισσότερα από 400 πλοία.
Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Ρωσικό και το Κινεζικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες ασκήσεις «North Interaction – 2024» τον Σεπτέμβριο στα ύδατα του Okhotsk και της Θάλασσας της Ιαπωνίας.
Στόχος τους είναι η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών και η ενίσχυση της ικανότητας αντιμετώπισης απειλών για την ασφάλεια.
Οι κύριοι στόχοι των ασκήσεων Ocean-2024 είναι να δοκιμαστεί η ετοιμότητα της ηγεσίας των σχηματισμών του ρωσικού ναυτικού να ελέγξει διάφορες ομάδες δυνάμεων, να λύσει ασυνήθιστα επιχειρησιακά προβλήματα, να χρησιμοποιήσει ολοκληρωμένα όπλα υψηλής ακρίβειας, πολλά υποσχόμενα και σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς και να επεκτείνει την αλληλεπίδραση με τις στρατιωτικές ναυτικές δυνάμεις των χωρών εταίρων σε κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης