Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζωντανός ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε - Δεν επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη

Ζωντανός ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε - Δεν επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη
Σώα όλα τα μέλη του πληρώματος
Ζωντανός είναι ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Emmerson Mnangagwa καθώς παρά τις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρξαν, δεν επέβαινε τελικά στο ελικόπτερο που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του χθες Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.
Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Emmerson Mnangagwa δεν επέβαινε στο ελικόπτερο ενώ δεν υπήρξαν θύματα και ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, πέρα από κάποιους τραυματισμούς.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό συνέβη στις 15/9 στην πόλη Masvingo στα νότια της χώρας, στην οποία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 82α γενέθλια του προέδρου.
Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ζιμπάμπουε που συνετρίβη, προοριζόταν να μεταφέρει VIP πρόσωπα από το Masvingo στην πρωτεύουσα Harare μετά την εκδήλωση προς τιμή του προέδρου Emmerson Mnangagwa.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τελικά επέβαιναν σε αυτό μόνο τα μέλη του πληρώματος, τα οποία πέρα από κάποιους μικροτραυματισμού είναι καλά στην υγεία τους.
Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος είχε φύγει από την Masvingo οδικώς προς την πόλη Bikita προκειμένου να επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα του.
Το σενάριο προέβλεπε ότι το ελικόπτερο θα τον έπαιρνε από εκεί για να τον μεταφέρει στην πρωτεύουσα Harare.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και η συντριβή του διερευνάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης