Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στο CNN: Ο Ουκρανικός στρατός έχει τεράστιες ελλείψεις σε πολεμικό υλικό έχει εξοπλίσει 4 αντί 14 Ταξιαρχίες

Zelensky στο CNN: Ο Ουκρανικός στρατός έχει τεράστιες ελλείψεις σε πολεμικό υλικό έχει εξοπλίσει 4 αντί 14 Ταξιαρχίες
Η Ουκρανία αυξάνει την εγχώρια παραγωγή drones και μεταφέρει εξοπλισμό από αποθήκες ή εφεδρικές ταξιαρχίες για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ανεπαρκή δυτική στρατιωτική βοήθεια , ανέφερε ο Zelensky 
Η Ουκρανία έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά οι καθυστερήσεις και οι ανεπάρκειες στη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία εξακολουθούν να περιορίζουν την ικανότητά της να δημιουργεί αποτελεσματικές μονάδες μάχης που μπορούν να υπερασπιστούν κρίσιμες περιοχές και να αμφισβητήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.
Η Ουκρανία «χρειάζεται 14 ταξιαρχίες για να είναι έτοιμη» για μια νέα αντεπίθεση και ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να εξοπλίσει «ούτε 4 Ταξιαρχίες».
Σημείωσε ότι η Ουκρανία αυξάνει την εγχώρια παραγωγή drones και μεταφέρει εξοπλισμό από αποθήκες ή εφεδρικές ταξιαρχίες για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ανεπαρκή δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ο Zelensky δήλωσε ότι αυτές οι ανεπαρκείς παροχές, ιδίως τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών πυροβολικού, έχουν οδηγήσει σε απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε στους Financial Times στις 16 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική κινητοποίηση είναι «σε καλό δρόμο» και ότι οι νεοεκπαιδευμένες δυνάμεις θα μπορούσαν να «επηρεάσουν» το πεδίο της μάχης πιθανότατα σε τρεις μήνες.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk δήλωσε τον Μάιο του 2024 ότι η Ουκρανία δημιουργεί 10 νέες ταξιαρχίες, αλλά ότι ο εξοπλισμός, όχι το ανθρώπινο δυναμικό, ήταν το κύριο εμπόδιο στις αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μετριάσει εν μέρει τις ελλείψεις πυρομαχικών πυροβολικού που προέκυψαν από την περιορισμένη δυτική βοήθεια χρησιμοποιώντας drones πρώτου προσώπου (FPV).
Η 155η Ταξιαρχία Πεζικού της Ουκρανίας αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού αφού η ταξιαρχία εξοπλίστηκε με άρματα μάχης Leopard, για παράδειγμα αλλά οι ελλείψεις στον Ουκρανικό στρατό είναι ακόμη πολύ μεγάλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης