Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέος στη Ρωσία: Εντοπίστηκαν τάφοι από την Λίθινη Εποχή, παλαιότεροι και από τις αιγυπτιακές πυραμίδες

Δέος στη Ρωσία: Εντοπίστηκαν τάφοι από την Λίθινη Εποχή, παλαιότεροι και από τις αιγυπτιακές πυραμίδες
Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν εννέα ταφές ανθρώπων της Λίθινης Εποχής
Στο Ταταρστάν, οι επιστήμονες έχουν κάνει σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που μπορεί να είναι παλαιότερες ακόμα και από τις αιγυπτιακές πυραμίδες. 
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών του αρχαιολογικού μνημείου «Novobiksinteevsky ταφικός χώρος» στην περιοχή Menzelinsky της δημοκρατίας, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν εννέα ταφές ανθρώπων της Λίθινης Εποχής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, η ηλικία των ταφών είναι το μέσο - δεύτερο μισό της πέμπτης χιλιετίας π.Χ. Έτσι, η ταφή είναι πάνω από 1.500 χρόνια παλαιότερη από τις αιγυπτιακές πυραμίδες. Αναφέρεται σε πρωτόγονους που δεν ήξεραν ακόμη πώς να επεξεργάζονται μέταλλο. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρές κοινότητες, κυνηγούσαν, έπιαναν ψάρια και κατασκεύαζαν εργαλεία από πέτρα, κόκαλα και ξύλο.
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει δύο από τις πιο εντυπωσιακές ταφές: η πρώτη ανήκει σε μια γυναίκα με παιδί τεσσάρων έως πέντε ετών, η δεύτερη ανήκει σε έναν ενήλικα. Επίσης κατά τις ανασκαφές ανακαλύφθηκαν λάκκοι στους οποίους τοποθετήθηκαν προσφορές. Σε έναν από αυτούς τους λάκκους, οι ειδικοί βρήκαν 114 μενταγιόν από κόκαλο.
Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι ένα μοναδικό εύρημα ηλικίας άνω των 200 εκατομμυρίων ετών έγινε στην Επικράτεια Primorsky. Στο νησί Russky, στο έδαφος του Primorsky Oceanarium, ανακαλύφθηκε ένα δείγμα αμμωνίτη, ενός εξαφανισμένου κεφαλόποδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης