Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αλλάζει όλα το φιάσκο στο Kursk - Η Δύση βάζει τον Zelensky στο τραπέζι της συνθηκολόγησης, ο Trump θέλει άμεση κατάπαυση

Τα αλλάζει όλα το φιάσκο στο Kursk - Η Δύση βάζει τον Zelensky στο τραπέζι της συνθηκολόγησης, ο Trump θέλει άμεση κατάπαυση
Η ρωσική αντεπίθεση στο Kursk σφράγισε οριστικά το ρου του πολέμου και στρίμωξε τη Δύση

Ενώ μέχρι και πριν από μερικές μέρες η συλλογική Δύση συζητούσε την παροχή άδειας στο καθεστώς του Κιέβου για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, σήμερα διαρρέει σε οικεία μέσα ενημέρωσης τα σχέδια της, προκειμένου ο Volodymyr Zelensky να καθίσει στο τραπέζι της συνθηκολόγησης με τη ρωσική ηγεσία.
Ειδικότερα, πληθύνονται τα δυτικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο κάποιοι από τους συμμάχους της Ουκρανίας διεξάγουν συζητήσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου το Κίεβο και η Μόσχα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτές οι προσπάθειες έχουν εγείρει ανησυχίες σε άλλους συμμάχους της Ουκρανίας για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το Κίεβο σε πρόωρη κατάπαυση του πυρός.
Ως μέρος των συζητήσεών τους για τη στρατηγική του επόμενου χρόνου, οι αξιωματούχοι εξετάζουν πιο σοβαρά πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα τέλος στη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι σύμμαχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε απόφαση για διαπραγμάτευση θα ληφθεί από το Κίεβο. 
Βέβαια, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν ανένδοτος, δημόσια και ιδιωτικά, ότι η παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία θα ήταν άδικη, ωστόσο οι πραγματικότητες στα πεδία των μαχών και, δη, στο Kursk, άλλαξαν οριστικά τα δεδομένα, εκμηδενίζοντας ακόμα και τις τελευταίες ελπίδες του Κιέβου για μια θετική έλβαση αυτού του πολέμου.
Πάντως, «χωρίς κανένα σημάδι ότι η Ρωσία έχει περιορίσει τους στόχους της, η προοπτική πραγματικών διαπραγματεύσεων παραμένει ακόμα μακρινή», διέρρευσαν οι ίδιες πηγές.

Η ρωσική αντεπίθεση στο Kursk σφράγισε οριστικά το ρου του πολέμου

Αλλά καθώς ο πόλεμος οδεύει προς έναν άλλο χειμώνα, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια σημαντικής ανάκαμψης για το Κίεβο στο πεδίο της μάχης.
Αυτό οδηγεί ορισμένους αξιωματούχους των συμμαχικών δυνάμεων να αρχίσουν να διερευνούν τρόπους με τους οποίους η διπλωματία θα μπορούσε να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
Αν και η αιφνιδιαστική εισβολή του Κιέβου στην περιοχή Kursk της Ρωσίας ανέτρεψε προσωρινά την αντίληψη ότι το αποτέλεσμα του πολέμου είχε κριθεί και πλέον είχε επέλθει ένα αδιέξοδο που ευνοεί το Κρεμλίνο, δεν υπάρχει άμεση προοπτική να καταφέρει το Κίεβο να εκτοπίσει τα ρωσικά στρατεύματα από όλα τα εδάφη στα οποία επελάυνει ο ρωσικός στρατός.
Άλλωστε η ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή λειτούργησε άμεσα, αποτελεσματικά και εν πολλοίς ... αποστομωτικά.
Παρά ορισμένες επιμέρους δυσκολίες που έχει συναντήσει η Μόσχα στο έδαφος, οι πύραυλοί της έχουν καταστρέψει μεγάλα τμήματα της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, εγείροντας φόβους για το πώς θα επιβιώσει η χώρα αυτό το χειμώνα.
Ο Zelensky αναμένεται να πιέσει για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για οικονομικές συμφωνίες, για την ασφάλεια και για συνεχή προμήθεια πιο προηγμένων όπλων ως μέρος του «σχεδίου νίκης» του, δήλωσαν δύο από τις πηγές στο Bloomberg.
Πρόκειται να το παρουσιάσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden όταν συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτόν τον μήνα.
Θέλει επίσης να ενημερώσει για τα σχέδιά του τους προεδρικούς υποψηφίους Kamala Harris και Donald Trump. 

Πρόταση - βόμβα Trump jr και Kennedy για Ουκρανία: «Άμεση εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Ωστόσο, ο Trump έχει εντελώς διαφορετικά σχέδια για την Ουκρανία, όπως αποτυπώνεται σε άρθρο που δημοσίευσαν σήμερα, δύο εκ των πιο στενών του συνεργατών. 
Πιο συγκεκριμένα, Ο γιος του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Trump Jr και ο Robert Kennedy Jr τάχθηκαν υπέρ των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για το θέμα της διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι δύο πολιτικοί σύμμαχοι υπό τη σκέπη της υποχηφιότητας του Donald Trump δημοσίευσαν σχετικό άρθρο στην εφημερίδα των ΗΠΑ The Hill.
Στο σχετικό τους άρθρο, οι σύμμαχοι, πλέον, Trump Jr και Kennedy κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν αμέσως τη δική τους πολιτική απέναντι στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, πρότειναν «να απομακρυνθούμε από τη στρατηγική κλιμάκωσης και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».
Κατά τη διάρκεια αυτών, προτείνεται να συζητηθούν πιθανές επιλογές για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς, αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει στην αποφυγή καταστροφικών συνεπειών.
Πρώτα απ 'όλα, μια παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση.
Ενώ ένας πυρηνικός πόλεμος, τόνισαν ο Trump Jr και ο Kennedy, θα σήμαινε το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.
Νωρίτερα, ο Kennedy προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Τόνισε ότι μια τέτοια «λευκή επιταγή» θα ήταν μια απερίσκεπτη κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ουκρανική απάντηση με ... αυταπάτες στα σχέδια της Δύσης - Podolyak: Δεν εξετάζουμε σχέδια για πάγωμα τις σύγκρουσης

Από την πλευρά του καθεστώτος Zelensky, απαντάταται ότι η Ουκρανία δεν εξετάζει σχέδια που θα πάγωσαν τη σύγκρουση με τη Ρωσία ή θα έκαναν εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτό δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky, σε δήλωση που μετέδωσε το πρακτορείο UNIAN.
Ο Podolyak διαβεβαίωσε ότι η ουκρανική πλευρά θεωρεί ότι αυτή η θέση του Κιέβου είναι ... «σαφώς κυρίαρχη»(?!).
Ως εκ τούτου, συνεχίζει να προσεγγίζει το θέμα εξαιρετικά ριζοσπαστικά.
«Όχι πάγωμα της σύγκρουσης, γιατί δεν θα οδηγήσει στο τέλος της σύγκρουσης ως τέτοιο. Δεν υπάρχουν έννοιες εκχώρησης εδαφών, δεν υπάρχουν έννοιες παγώματος της σύγκρουσης», τόνισε σχετικά ο αρχισύμβουλος του Zelensky.
Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνεχίζει να καταρτίζει κάποιου είδους «σχέδιο νίκης» επί της Ρωσίας.
Και μάλιστα δηλώνει ότι είναι σχεδόν έτοιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης