Τελευταία Νέα
Διεθνή

45.000 παιδιά της Παλαιστίνης δεν μπορούν να ξεκινήσουν το σχολείο καθώς το Ισραήλ αποδεκατίζει τα σχολεία της Γάζας

45.000 παιδιά της Παλαιστίνης δεν μπορούν να ξεκινήσουν το σχολείο καθώς το Ισραήλ αποδεκατίζει τα σχολεία της Γάζας

Οι ανήλικοι που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την πρώτη τάξη υπολογίζονται περίπου στους 625.000

Σχετικά Άρθρα
Καθώς τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ξεκινούν το πρώτο έτος του σχολείου τους, τουλάχιστον 45.000 εξάχρονα παιδιά στη Γάζα στερούνται αυτή την ευκαιρία, με τα περισσότερα να αγωνίζονται να επιβιώσουν κάθε μέρα, αναφέρει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).
Στη Γάζα, η νέα σχολική χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζει να επηρεάζει σοβαρά τους μαθητές, τους δασκάλους και τα σχολεία.
Τα παιδιά που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την πρώτη τάξη στη Γάζα είναι μεταξύ 625.000 άλλων παιδιών που έχουν ήδη χάσει ένα πλήρες σχολικό έτος και διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να χάσουν ένα δεύτερο έτος εκπαίδευσης.
Ενώ τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικούς οργανισμούς αποκαλύπτουν την έντονη φρίκη που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της Γάζας, ο ΟΗΕ έχει επισημάνει την αδιάκριτη στόχευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το Ισραήλ.
«Τα παιδιά στη Γάζα έχουν χάσει τα σπίτια τους, τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους, την ασφάλεια και τη ρουτίνα τους», δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της UNICEF, Adele Khodr.
«Έχουν επίσης χάσει το καταφύγιο και το ερέθισμα που τους παρέχει το σχολείο, θέτοντας το λαμπρό μέλλον τους σε κίνδυνο να αμβλυνθεί από αυτή την τρομερή σύγκρουση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης