Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες Kobakhidze: H Δύση εκβιάζει ωμά τη Γεωργία - Σε κίνδυνο η συμφωνία για ταξίδια εντός της ΕΕ

Σοβαρές καταγγελίες Kobakhidze: H Δύση εκβιάζει ωμά τη Γεωργία - Σε κίνδυνο η συμφωνία για ταξίδια εντός της ΕΕ
«Αυτό είναι μια μορφή φθηνού εκβιασμού», τόνισε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός
Η κυβέρνηση της Γεωργίας δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις συνεχείς πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσει τον σχεδιασμό της ώστε να βάλει ανάχωμα στις αυθαιρεσίες της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης αλλά για να μην αφήσει ανεξέλεγκτη τη LGBTQ+ ατζέντα, αν κερδίσει τις κρίσιμες εκλογές τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Ειδικότερα, σε ομιλία του την Τρίτη, ο Irakli Kobakhidze αντέδρασε σε ρεπορτάζ των γεωργιανών μέσων ενημέρωσης, ότι οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να ανακαλέσουν τη συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα για τους πολίτες της χώρας, αν συνεχιστεί αυτό που οι δυτικοί αποκαλούν ως «οπισθοδρόμηση σε θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου».
«Αυτό είναι μια μορφή φθηνού εκβιασμού», τόνισε ο Kobakhidze, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία ως σύνολο τιμωρείται από την ΕΕ.
«Δεν θα έχει καμία επίδραση στις εκλογές», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του 2017, οι Γεωργιανοί μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ εντός της ζώνης Σένγκεν για έως έξι μήνες το χρόνο χωρίς βίζα.
Η συμφωνία έγινε καθώς το έθνος του Νοτίου Καυκάσου καλλιεργούσε στενότερους δεσμούς με την ΕΕ.
Οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο έτος, μετά την εισαγωγή μιας σειράς νόμων από το κυβερνών κόμμα Georgian Dream και την ενίσχυση των σχέσεων με τη Μόσχα.
Ο Kobakhidze απαντούσε σε ρεπορτάζ του Formula TV της Γεωργίας, ότι η ΕΕ σχεδιάζει να αναστείλει τη συμφωνία «σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης και παραβίασης των δημοκρατικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων εκλογών».
Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του POLITICO για σχόλιο.
Ταυτόχρονα, την Τρίτη, το κοινοβούλιο της Γεωργίας ψήφισε έναν νόμο που θέτει περιοιρσμούς στην ανεξέλεγκτη διασπορά της ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντας.
Ο λεγόμενος νόμος για την LGBT προπαγάνδα  θα απαγορεύσει τις εκδηλώσεις Pride και θα θέσει περιορισμούς στη βιομηχανία του θεάματος που προβάλλει τα σχετικά πρότυπα.
Ο Kobakhidze επισημαίνει ότι το 91% του κοινού στηρίζει τα μέτρα, τα οποία είναι παρόμοια με τους περιορισμούς που χρησιμοποιεί η Ρωσία.
Αυτό συνέβη μία μόλις ημέρα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κορυφαίους πολιτικούς του Georgian Dream και αξιωματούχους ασφαλείας, με την κατηγορία ότι υπονομεύουν τη δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης