Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμές αλήθειες από τον Αντιπρόεδρο Vulin: Οι ΗΠΑ και το παράνομο Κόσοβο παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των Σέρβων

Ωμές αλήθειες από τον Αντιπρόεδρο Vulin: Οι ΗΠΑ και το παράνομο Κόσοβο παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των Σέρβων
«Η Σερβία δεν έχει κανένα λόγο να δείξει αυτοσυγκράτηση, και θα ήταν καλύτερο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέφευγαν να προσπαθούν να κυβερνήσουν τη Σερβία»
Οι προσπάθειες των αμερικανικών αρχών να κυβερνήσουν τη Σερβία, η υποστήριξη προς το καθεστώς του πρωθυπουργού του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου, Albin Kurti, και η απόφαση να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία το 1999 χωρίς τη συμφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τη δίωξη των Σέρβων και την αυξανόμενη αστάθεια στην περιοχή, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Aleksandar Vulin.
«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι η άνευ όρων εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και η δημιουργία της Ένωσης Σερβικών Δήμων, την οποία περιμένουμε εδώ και 11 χρόνια.
Η Σερβία δεν έχει κανένα λόγο να δείξει αυτοσυγκράτηση, και θα ήταν καλύτερο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέφευγαν να προσπαθούν να κυβερνήσουν τη Σερβία, ειδικά υποστηρίζοντας δημόσια ή κρυφά τον [πρωθυπουργό του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου Albin] Kurti στη βία του κατά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Και, καθώς μιλάμε για αυτοσυγκράτηση, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αποφύγει να βομβαρδίσουν τη Σερβία χωρίς τη συναίνεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν θα υπήρχε το λεγόμενο Κόσοβο, ούτε η εκδίωξη των Σέρβων, ούτε αστάθεια στην περιοχή», δήλωσε ο Vulin, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος των Σοσιαλιστών, του οποίου είναι ηγέτης.
Στις αρχές Ιουλίου, ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Petar Petkovic, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρέσβη Alexander Botsan-Kharchenko, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πολιτικής του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Albin Kurti, για την εκδίωξη του σερβικού πληθυσμού.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι οι αρχές του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου δεν έχουν μόνο αρνηθεί να δημιουργήσουν την Ένωση Σερβικών Δήμων για 11 χρόνια, αλλά ακολουθούν επίσης μια εξαιρετικά επιθετική πολιτική κατά του σερβικού πληθυσμού.

Η σφαγή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

1258899.jpg

Η επιθετική ενέργεια του ΝΑΤΟ κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου 1999 και διήρκεσε 78 ημέρες.
Ο κύριος λόγος για την επιχείρηση «Allied Force», σύμφωνα με την ηγεσία της συμμαχίας, ήταν η «πρόληψη της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο».
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα αεροσκάφη της συμμαχίας πραγματοποίησαν 38.000 πολεμικές εξόδους, εκ των οποίων οι πάνω από 10.000 είχαν ως στόχο βομβαρδισμούς. Από τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τη Σερβία, σκοτώθηκαν μεταξύ 3.500 και 4.000 άνθρωποι, και τραυματίστηκαν περίπου 10.000, εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν πολίτες. Η υλική ζημιά ανήλθε σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κατά τους τρεις μήνες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ρίχθηκαν 15 τόνοι εξαντλημένου ουρανίου σε οβίδες στο σερβικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα, η χώρα κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε αριθμό περιπτώσεων καρκίνου.
Στα πρώτα 10 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς, περίπου 30.000 άνθρωποι αρρώστησαν με καρκίνο στη Σερβία, από τους οποίους 10.000 έως 18.000 έχασαν τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης