Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τραβάει στα άκρα ο Kim - Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στα σύνορα με τη Νότια Κορέα

Το τραβάει στα άκρα ο Kim - Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στα σύνορα με τη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα θεωρεί τη συγκέντρωση τακτικών πυρηνικών όπλων από τον βόρειο γείτονά της ως μεγαλύτερη απειλή από την εμφάνιση στρατηγικών πυρηνικών όπλων

Η Βόρεια Κορέα έχει προσαρμόσει την τακτική πυρηνική κεφαλή Hwasan-31 για να εγκαταστήσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς και MLRS.
Το νοτιοκορεατικό μέσο Dong-A Ilbo ανέφερε σχετικά με αναφορά στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας.
Στις 12 Σεπτεμβρίου, η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε τη δυνατότητα εγκατάστασης μιας νέας πυρηνικής κεφαλής Hwasong-31 στους περισσότερους από τους νέους βορειοκορεατικούς πυραύλους που στοχεύουν τη Νότια Κορέα.

Bvayez-imeni.jpg

«Η τεχνολογία σμίκρυνσης πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας έχει φτάσει σε σημαντικό επίπεδο», δήλωσε ο οργανισμός απαντώντας σε αίτημα της Dong-A Ilbo.
Το Hwasan-31 που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, έχει μικρογραφηθεί και τυποποιηθεί αρκετά ώστε να τοποθετηθεί σε βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 και KN-24, ακόμη και σε βλήματα πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης KN-25 των 600 mm.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πυραύλους κρουζ των οικογενειών Hwasal-1 και Hwasal-2 με βεληνεκές άνω των 2.000 χιλιομέτρων, υποβρύχια επιθετικά drones Haeil-5-23, βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από υποβρύχιο και μικρού βεληνεκούς Hwasong-11D βαλλιστικό πύραυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με τη μείωση της διαμέτρου των πυρομαχικών σε περίπου 50 εκατοστά.
Αυτό είναι αρκετό για τοποθέτηση στους προαναφερθέντες φορείς.
Το πυρηνικό φορτίο της κεφαλής είναι πιθανό να έχει τη μορφή στρογγυλού, σφαιρικού σχήματος.
Η απόδοσή του υπολογίζεται σε περίπου δέκα κιλοτόνους, που ισοδυναμεί με την έκρηξη 10 χιλιάδων τόνων TNT.

np_file_218484-2048x1361.jpg

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις ότι η φόρτιση θα μπορούσε να είχε γίνει χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική τεχνολογία με τη μορφή μιας οβάλ σχήματος μπάλας, η οποία καθιστά δυνατή την αύξηση της ποσότητας της δραστικής ουσίας σε μια συσκευή με περιορισμένη διάμετρο και επομένως, η δύναμή του.
Η Νότια Κορέα θεωρεί τη συγκέντρωση τακτικών πυρηνικών όπλων από τον βόρειο γείτονά της ως μεγαλύτερη απειλή από την εμφάνιση στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
«Ο εκσυγχρονισμός της τεχνολογίας πυρηνικών κεφαλών για να αυξηθεί η ισχύς ενός αιφνιδιαστικού πυραυλικού πλήγματος που μπορεί να πλήξει ολόκληρη τη Νότια Κορέα είναι κατά την άποψή μας μεγαλύτερη απειλή.
Φαίνεται ότι σύντομα θα προχωρήσουμε στην πραγματική ανάπτυξη του Hwasan-31», ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης