Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χείλος ολέθριου επεισοδίου - Αμερικανικό MQ-9 Reaper πλησίασε επικίνδυνα ρωσικό Sukhoi Su-35 στη Συρία

Στο χείλος ολέθριου επεισοδίου - Αμερικανικό MQ-9 Reaper πλησίασε επικίνδυνα ρωσικό Sukhoi Su-35 στη Συρία
Ο Ρώσος πιλότος, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή σύγκρουσης
Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πλησίασε επικίνδυνα ένα αεροσκάφος Su-35 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης στη νότια επαρχία Χομς της Συρίας.
Αυτό αναφέρθηκε από τον αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιμαχόμενων Πλευρών στη Συρία, Πλοίαρχο 1ης Τάξης Oleg Ignasyuk.
«Στη νότια επαρχία Χομς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης και επίθεσης MQ-9 της συμμαχίας πλησίασε επικίνδυνα ένα Su-35 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση κατά μήκος των νότιων συνόρων της Συρίας», δήλωσε ο Ignasyuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πιλότος, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή σύγκρουσης.
Ο Ignasyuk πρόσθεσε ότι καταγράφηκαν 12 παραβιάσεις των κανόνων χρήσης του εναέριου χώρου της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας από αεροσκάφη της συμμαχίας στην περιοχή αλ-Τανφ τις τελευταίες 24 ώρες: ένα ζεύγος μαχητικών F-15, ένα ζεύγος μαχητικών F-16, ένα ζεύγος μαχητικών Rafale και ένα ζεύγος επιθετικών αεροσκαφών A-10 (τρεις φορές).
Επιπλέον, καταγράφηκαν οκτώ παραβιάσεις των διατάξεων των πρωτοκόλλων αποφυγής συγκρούσεων της 9ης Δεκεμβρίου 2019, που σχετίζονται με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δεν είχαν συντονιστεί με τη ρωσική πλευρά.
Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκαν επιθέσεις σε θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας από τρομοκρατικές ομάδες στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης