Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γράφεται σταδιακά ο επίλογος της Ουκρανικής ήττας, χάνει σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις, βαριές απώλειες στο Kursk

Γράφεται σταδιακά ο επίλογος της Ουκρανικής ήττας, χάνει σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις, βαριές απώλειες στο Kursk
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολλά ακριβά συστήματα του ΝΑΤΟ που έχουν συσσωρευτεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις μάταιες επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν να επιχειρούν απεγνωσμένες επιθέσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις συνοριακές περιοχές Briansk και Kursk.
Από την άλλη πλευρά, ρωσικά drones έφτασαν στους στόχους τους στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε και πάλι ότι οι παντοδύναμες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν το ουκρανικό έδαφος.
Ωστόσο οι δεκάδες εκρήξεις και τις ζημιές, ο Ουκρανικός στρατός προσπάθησε να τις εξηγήσει με τα υποτιθέμενα πεσμένα συντρίμμια κατεστραμμένων UAV.
Τοπικές πηγές ανέφεραν μια σειρά εκρήξεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, ιδίως στις περιοχές των περιοχών Mykolaiv, Odessa, Kharkiv, Κιέβου, Chernigiv, Kherson και Dnepropetrovsk.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Migrograd στην περιοχή Poltava.
Πολλοί στόχοι καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καταστράφηκαν εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής, αποθήκες πυρομαχικών και στρατιωτικός εξοπλισμός.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολλά ακριβά συστήματα του ΝΑΤΟ που έχουν συσσωρευτεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις μάταιες επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με αναφορές από την πρώτη γραμμή, ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν ένα άλλο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων κατασκευής ΗΠΑ, καθώς και πυρομαχικά και στρατιωτικό προσωπικό.
Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 7 αμερικανικής κατασκευής HIMARS και επίσης 7 συνολικά M270 MLRS ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών στη συνοριακή περιοχή Sumy

Οι Ουκρανοί δέχονται σφοδρότατα πυρά στο Kursk, οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει σημαντικά εδάφη

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στο Glushkovsky Raion δυτικά της τρέχουσας περιφέρειας Kursk που είναι εμφανής στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Veseloye (νοτιοδυτικά του Glushkovo) και στο Medvezhye (νοτιοανατολικά του Veseloye).
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Korenevsky (στο δυτικό τμήμα) και κατέλαβαν δύο οικισμούς νοτιοανατολικά του Koreveno).
Μια ουκρανική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις ρωσικές δυνάμεις στο Kremyanoye (ανατολικά του Korenevo).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης