Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζοφερή προειδοποίηση Dalio (Bridgewater) – Υπάρχει κίνδυνος, δεν είναι βέβαιη η ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ

Ζοφερή προειδοποίηση Dalio (Bridgewater) – Υπάρχει κίνδυνος, δεν είναι βέβαιη η ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ
«Οι εκπλήξεις είναι περισσότερο αρνητικές παρά ανοδικές», δήλωσε ο Dalio
Ιδιαίτερα αρνητικοί εμφανίστηκαν οι Ray Dalio, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, και Lim Chow Kiat, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου GIC της Σιγκαπούρης, για το επόμενο έτος λόγω πολιτικού κινδύνου και αβέβαιων προοπτικών παγκόσμιας ανάπτυξης.
Ωστόσο, και οι δύο δήλωσαν ότι παρέμειναν δεσμευμένοι να επενδύσουν στην Κίνα, παρά τις προκλήσεις όπως τα αυξανόμενα προβλήματα χρέους και η γεωπολιτική ένταση.
Ο Dalio, ο οποίος ίδρυσε την Bridgewater Associates, είπε ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα και το κόστος της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις της στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν μεταξύ των παραγόντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αρνητικούς κινδύνους για τους παγκόσμιους επενδυτές το επόμενο έτος.
«Οι εκπλήξεις είναι περισσότερο αρνητικές παρά ανοδικές», δήλωσε ο Dalio στο Milken Institute Asia Summit 2024 στη Σιγκαπούρη.

Κίνδυνος ομαλής μετάβασης της εξουσίας

Ο Dalio είπε ότι παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλά θετικά, υπάρχει κίνδυνος για μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GIC, Lim, δήλωσε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης πρέπει να είναι πιο επιλεκτικό όσον αφορά την εύρεση επενδυτικών ευκαιριών παρά την κατανομή μεγάλων αγορών.
"Η αγορά έχει τιμολογήσει μια ήπια προσγείωση, κάτι που είναι υπέροχο.
Έχει επίσης τιμές σε σημαντική ανάπτυξη που προέρχεται από τον τομέα της τεχνολογίας, οπότε σε αυτόν τον βαθμό θα είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί", είπε ο Lim, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη έκθεσή της σε χώρα στο 39% του χαρτοφυλακίου της.
Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν βασική αγορά για το GIC, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, είπε ο Lim, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει έναν τεράστιο ιδιωτικό τομέα με «πολλά καλά περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης