Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στις Βρυξέλλες – Στήνεται κίνημα υπέρ της Ρωσίας στην Ιταλία, γέμισε η Ρώμη αφίσες για τον ανούσιο πόλεμο της Ουκρανίας

Πανικός στις Βρυξέλλες – Στήνεται κίνημα υπέρ της Ρωσίας στην Ιταλία, γέμισε η Ρώμη αφίσες για τον ανούσιο πόλεμο της Ουκρανίας
Υπάρχει οργή για την κάλυψη του θέματος από το CNN, το οποίο υπαινίχθηκε ότι αυτές οι αφίσες αποτελούν φυσική απόδειξη μιας εκστρατείας ρωσικής επιρροής
Σχετικά Άρθρα
Πανικός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες, αν και αυτός καλύφθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νέα Κομισιόν.
Ο λόγος είναι ότι όλο και περισσότερες "φιλορωσικές αφίσες εμφανίζονται σε διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την Ιταλία" ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας για την υποτιθέμενη ρωσική επιρροή στη Δύση.
Ωστόσο, οι ίδιες οι αφίσες είναι αβλαβείς και απλώς ζητούν τον τερματισμό του πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μερικοί δήμοι, όπως η Ρώμη, διέταξαν να τους αφαιρέσουν επειδή χρησιμοποιούσαν το όνομα και το επίσημο σύμβολο της πόλης, αλλά άλλοι τις άφησαν.
httpssubstack-post-media.s3.amaz_13_4.jpg
Διαμαρτύρεται η Ουκρανία

Η Ουκρανία διαμαρτυρήθηκε για αυτές τις αφίσες και αναμενόμενα ζήτησε λογοκρισία.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Ιταλία εντείνεται το αρνητικό αίσθημα απέναντι σε αυτή τη σύγκρουση, το οποίο τείνει όλο και περισσότερο προς την αντίθεση στη διαιώνισή της.
Μάλιστα, υπάρχει οργή για την κάλυψη του θέματος από το CNN, το οποίο υπαινίχθηκε ότι αυτές οι αφίσες αποτελούν φυσική απόδειξη μιας εκστρατείας ρωσικής επιρροής.
Αντιθέτως, είναι απλώς εκδηλώσεις της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου των πολιτών, η οποία εφαρμόζεται εντός των νομικών ορίων σε αυτή την περίπτωση.
Ανεξάρτητα από τις απόψεις κάποιου για αυτό το θέμα, αυτές οι αφίσες είναι απίθανο να αλλάξουν την επίσημη στάση της Ρώμης απέναντι στη σύγκρουση.
Αλλά το δημόσιο αίσθημα είναι πάντα σημαντικό, αν και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής.
Όταν συμβαίνει αυτό, είναι συνήθως μετά τις εκλογές και μόνο εάν αυτοί που κερδίζουν κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα.

Έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο η Hillary Clinton

Μια πρωτοφανή πρόταση διατύπωσε η Hillary Clinton, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία διακρίθηκε για την εμμονή της… κατά της Ρωσίας.
Η Clinton ζήτησε να κατηγορηθεί ποινικά όποιος διαδίδει «παραπληροφόρηση» ως «καλύτερο αποτρεπτικό μέσο», εν όψει των αμερικανικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε στο MSNBC, ότι οι Αμερικανοί που «εμπλέκονται» σε «προπαγάνδα» - παρόμοια με αυτή που οδήγησε τους Ρώσους στην «ενίσχυση του Trump» το 2016 - θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κατηγορηθούν οι Ρώσοι, όπως ο Mueller κατηγόρησε πολλούς Ρώσους που συμμετείχαν σε άμεση παρέμβαση στις εκλογές και ενίσχυσαν τον Trump το 2016.
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και Αμερικανοί που ασχολούνται με αυτό το είδος προπαγάνδας.
Και το αν θα έπρεπε να κατηγορηθούν πολιτικά ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ποινικά είναι κάτι που θα ήταν καλύτερο αποτρεπτικό, γιατί οι Ρώσοι είναι απίθανο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, να δικαστούν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η Clinton στον Maddow.
Όπως επισημαίνει ο Aaron Mate, η υποκρισία της (και η έλλειψη ντροπής) δεν έχει όρια:
Για να προβάλει το επιχείρημά της κατά της ελευθερίας του λόγου, επικαλείται την απάτη του Russiagate που η ίδια ήταν προϊόν της ίδιας της προπαγάνδας της εκστρατείας της.
Μιλώντας για αυτό, η υπόθεση που επικαλείται εδώ -- ο Mueller κατηγορεί ορισμένους Ρώσους για δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -- οδήγησε στον Mueller να αποσύρει την υπόθεση αφού η ρωσική εταιρεία εμφανίστηκε για να πολεμήσει την υπόθεση στο δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης