Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία υπέγραψε τη δεύτερη μακροπρόθεσμη συμφωνία για LNG σε λιγότερο από ένα μήνα – Αναβαθμίζει πλήρως τις πηγές ενέργειας

Η Τουρκία υπέγραψε τη δεύτερη μακροπρόθεσμη συμφωνία για LNG σε λιγότερο από ένα μήνα – Αναβαθμίζει πλήρως τις πηγές ενέργειας

Ενεργειακή συμφωνία στην Τουρκία με την TotalEnergies

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειάς της εξασφαλίζοντας μια 10ετή συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/9/2024) από τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Bayraktar, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της χώρας να μειώσει τη μεγάλη εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο και να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια.
Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε μεταξύ της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS και της TotalEnergies κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της βιομηχανίας Gastech στο Χιούστον του Τέξας, θα δώσει στην Τουρκία 16 φορτία LNG ετησίως από το 2027.
Αυτά τα φορτία θα παραδίδουν έως και 1,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η συμφωνία με την TotalEnergies έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η Τουρκία υπέγραψε 10ετή συμφωνία LNG με τη βρετανική πετρελαϊκή Shell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης