Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγαλομέτοχος των Alpha, Πειραιώς, John Paulson, προειδοποιεί: Ξεφορτώστε μετοχές και ομόλογα, έρχεται κραχ 

Ο μεγαλομέτοχος των Alpha, Πειραιώς, John Paulson, προειδοποιεί: Ξεφορτώστε μετοχές και ομόλογα, έρχεται κραχ 
Ο John Paulson αναφέρει ότι οι πολιτικές της Kamala Harris θα προκαλέσουν αβεβαιότητα στις αγορές
Νέα προειδοποίηση σοκ με αποδέκτες τους μετέχοντες στην αγορά απηύθυνε για άλλη μία φορά ο κραταιός διεθνής επενδυτής, μεγαλομέτοχος στις Alpha Bank με περίπου 5% και Τράπεζα Πειραιώς με 18,39% και υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ (σε περίπτωση που εκλεγεί ο Trump) John Paulson.
Για άλλη μία φορά, ο δισεκατομμυριούχος, μέσω Fox News, δήλωσε ότι θα βγάλει τα χρήματά του από την αγορά εάν η αντιπρόεδρος Kamala Harris κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου, καθώς, όπως επεσήμανε, οι οικονομικές πολιτικές που ευαγγελίζεται η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι εχθρικές για τους επενδυτές και εύλογα θα τους τρομάξουν.
«Λοιπόν, θα έλεγα ότι το θα γίνει στις αγορές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, από το ποιος θα ελέγχει το Κογκρέσο.
Θα ανησυχούσα πολύ αν εκλεγόταν η Harris και εφαρμόσει όλα οικονομικά σχέδια που διατύπωσε» σημείωσε ο 64χρονος επενδυτής και συμπλήρωσε:
«Τα σχέδια του πρώην προέδρου Trump και του Harris για την οικονομία είναι πολύ διαφορετικά.
Ο Trump θέλει να παρατείνει τις φορολογικές περικοπές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, το 2017, ενώ η Harris δεν έχει τέτοιον σκοπό…
Η Harris θέλει αύξηση του εταιρικού φόρου από 21% σε 28% και να αυξήσει τον συντελεστή φορολόγησης επί των κεφαλαιακών κερδών από 20% σε 28%».
Ο δισεκατομμυριούχος επεσήμανε ότι εάν εφαρμοστεί φορολογία 25% στα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη για άτομα με καθαρή περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο θα υπάρξει sell off στα πάντα: μετοχές, ομόλογα, κατοικίες, έργα τέχνης.
Νομίζω ότι θα η κατάρρευση των αγορών θα είναι άμεση και ότι θα υπάρξει ύφεση».

Μεσαία τάξη

Ο Paulson, γνωστός για το επικερδές στοίχημά του ενάντια στην αγορά ενυπόθηκων δανείων subprime το 2007, πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές του 2024 ανήκουν στη μεσαία τάξη.
«Νομίζω ότι η μεσαία τάξη είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές», είπε ο Paulson και πρόσθεσε:
«Και ποιος θα τα πάει καλύτερα για τη μεσαία τάξη.
Όταν κοιτάξεις τα γεγονότα, η πολιτική Trump ήταν καλύτερη για τον μέσο Αμερικανό.
Κατά τη διακυβέρνησή του, οι μέσοι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 6,5% περίπου.
Υπό τον Biden, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί.
Γι’ αυτό τόσο πολλοί Αμερικανοί της μεσαίας τάξης αντιμετωπίζουν τόσο πολλές δυσκολίες με κοινά έξοδα όπως ενοίκιο και φαγητό.
Το σημαντικό είναι να μειωθούν το έλλειμμα, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης