Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος φόβος για κλιμάκωση - Αυστραλία και Ιαπωνία ετοιμάζουν από κοινού πυραύλους που θα στρέφονται προς την Κίνα

Παγκόσμιος φόβος για κλιμάκωση - Αυστραλία και Ιαπωνία ετοιμάζουν από κοινού πυραύλους που θα στρέφονται προς την Κίνα

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την πρόσφατη απόκτηση δυνατοτήτων αντεπίθεσης από την Ιαπωνία και την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Αυστραλία

Σχετικά Άρθρα
Η Ιαπωνία και η Αυστραλία συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μια κίνηση που στοχεύει στον από κοινού έλεγχο της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της Κίνας στον Ινδο-Ειρηνικό, ανέφερε το The Mainichi .
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης αυτόν τον μήνα μεταξύ του Ιάπωνα υπουργού Άμυνας και του Αυστραλού ομολόγου του στη Μελβούρνη.
Στη συνάντηση, o Kihara και o Marles εξέφρασαν αμοιβαίες ανησυχίες για κινεζικές στρατιωτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης παραβίασης του ιαπωνικού εναέριου χώρου από κινεζικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την πρόσφατη απόκτηση δυνατοτήτων αντεπίθεσης από την Ιαπωνία και την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Αυστραλία.
Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες συνεχίζονται για το αίτημα της Ιαπωνίας να χρησιμοποιήσει την αχανή ήπειρο της Αυστραλίας ως πεδίο δοκιμών για τους υπό ανάπτυξη πυραύλους της.
Όσον αφορά τον τύπο του πυραύλου που θα αναπτύξουν από κοινού η Ιαπωνία και η Αυστραλία, o Janes αναφέρει ότι και οι δύο επικεντρώνονται στον αμερικανικό πύραυλο κρουζ Tomahawk, τον οποίο ο καθένας έχει δεσμευτεί να αποκτήσει για τους μαχητές επιφανείας τους.
Και οι δύο χώρες έχουν υπογράψει στρατιωτικές πωλήσεις εξωτερικού (FMS) με τις ΗΠΑ για 200 πυραύλους η καθεμία.
Η έκθεση Janes αναφέρει ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να αναπτύξει τα Tomahawks στα εξοπλισμένα με Aegis αντιτορπιλικά της, ενώ η Αυστραλία σκοπεύει να οπλίσει τα αντιτορπιλικά της κατηγορίας Hobart και τις φρεγάτες της κατηγορίας Hunter με τους πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης