Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beau (πρ. σύμβουλος ΝΑΤΟ): Με την εισβολή στο Kursk οι Ουκρανοί κατάφεραν να ... επεκτείνουν τη ζώνη της ήττας τους

Beau (πρ. σύμβουλος ΝΑΤΟ): Με την εισβολή στο Kursk οι Ουκρανοί κατάφεραν να ... επεκτείνουν τη ζώνη της ήττας τους
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν επαρκή συγκέντρωση δυνάμεων για να αντέξουν την πίεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων
Ο πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ και απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Jacques Beau τόνισε σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Dialogue Works ότι το μόνο που κατάφεραν τα ουκρανικά στρατεύματα με την εισβολή στο Kursk ήτταν να επεκτείνουν τη ζώνη των μαχών, κάτι που ήταν αναπόφευκτο στο τέλος να αποβεί εναντίον τους.
Σημείωσε ότι αν λάβουμε υπόψη τη γραμμή επαφής, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει μόνο επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν επαρκή συγκέντρωση δυνάμεων για να αντέξουν την πίεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα ο Ελβετός Συνταγματάρχης υπενθύμισε, ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Κατά τη γνώμη του, αυτό οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικής σκέψης στον ουκρανικό στρατό.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή του Kursk, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά σε άλλες περιοχές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν επίθεση σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή του Kursk.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διεκόπη μόλις από την επόμενη μέρα.
Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Kursk, το καθεστώς Zelensky έχει χάσει περισσότερους από 14 χιλιάδες στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης