Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Η Ουκρανία αιμορραγεί, έσπασε σε Kursk και Donbass, CIA: Ηττήθηκαν – Ο Zelensky έχει «σχέδιο νίκης» ή ανοησία;

Game over - Η Ουκρανία αιμορραγεί, έσπασε σε Kursk και Donbass, CIA: Ηττήθηκαν – Ο Zelensky έχει «σχέδιο νίκης» ή ανοησία;
Ενώ η Ουκρανία ηττάται σε όλο το μέτωπο… ο Zelensky ανακοίνωσε έτοιμο «σχέδιο νίκης» ή απλά μια νέα ανοησία - Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία στρατηγικά ηττήθηκε από την Ρωσία, πλέον περάσαμε το σημείο καμπής
(upd 40) Ενώ ο Ουκρανικός στρατός αιμορραγεί και υποχωρεί με δραματικό τρόπο στις κατευθύνσεις Kursk, Kupyansk, Chasiv Yar, Toretsk, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar… ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος βλέποντας το αδιέξοδο και την καταστροφή να έρχεται… ανακοίνωσε νέο «σχέδιο νίκης» που είναι στην πράξη σχέδιο ήττας…
Οι βασικές γραμμές άμυνας έχουν σπάσει και τώρα οι Ρώσοι σπάνε και τις δεύτερες γραμμές άμυνας, στην στρατιωτική στρατηγική αυτό σημαίνει ότι εάν σπάσει και η 3η γραμμή άμυνας όλα ξαφνικά θα τελειώσουν.
Κατά την CIA το σημείο καμπής στην ουκρανική σύγκρουση έχει ήδη συμβεί, οι ενέργειες της Ουκρανίας είναι ένα απελπισμένο βήμα από μια χώρα που έχασε στρατηγικά τη σύγκρουση
Το αμερικανικό περιοδικό National Interest, τονίζει ότι η εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν επηρέασε τη συνολική πορεία της σύγκρουσης με τη Ρωσία και κινδυνεύει να μετατραπεί σε καταστροφή για τον Ουκρανικό στρατό.
Η περιπέτεια του Kursk ήταν μια απελπισμένη κίνηση και θα διδάσκεται στο μέλλον στις σχολές πολέμου... για το πως ένας στρατός μπορεί να οδηγηθεί σε στρατηγικά λανθασμένες επιλογές.
Στο Kursk ο ουκρανικός στρατός σε 43 ημέρες έχασε 15.000 στρατωτες και 1.100 τεθωρακισμένα πραγματικά καταστροφή.
Η Ουκρανική πλευρά μόνο σε ένα τομέα κάτι επιχειρεί και είναι σε επιθέσεις με drones όπου χτύπησε μια μεγάλη αποθήκη με πυρομαχικά των Ρώσων.

Ενώ η Ουκρανία ηττάται σε όλο το μέτωπο… ο Zelensky ανακοίνωσε έτοιμο «σχέδιο νίκης» ή απλά μια νέα ανοησία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το «σχέδιο νίκης» έχει προετοιμαστεί και ολοκληρωθεί.
«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το πλάνο μας για τη νίκη έχει ήδη προετοιμαστεί πλήρως.
Όλα τα σημεία, όλες οι βασικές γραμμές, οι απαραίτητες προσθήκες και λεπτομέρειες στο σχέδιο έχουν καταγραφεί».
Ο Zelensky σημείωσε ότι τώρα το πιο σημαντικό πράγμα για την Ουκρανία είναι να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, ο Zelensky είπε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας για τα κύρια σημεία είναι έτοιμο κατά 90%.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι το σχέδιο περιέχει ένα λεπτομερές σύνολο βημάτων, καθένα από τα οποία είναι εξαιρετικά εφικτό. Όλα αυτά θα μας επιτρέψουν να πλησιάσουμε πιο κοντά στην επίλυση της σύγκρουσης.

Le Monde: Περιλαμβάνει το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας ένταξη στο ΝΑΤΟ;

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι ένα από τα σημεία του «σχεδίου νίκης» του Zelensky είναι η επιθυμία να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Όπως σημειώνει η Le Monde, ο Ουκρανός ηγέτης εξακολουθεί να αναμένει να λάβει πρόσκληση από τον Αμερικανό ομόλογό του Biden πριν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ σε λίγους μήνες.
Ωστόσο ο Biden έχει εκφραστεί επανειλημμένα αρνητικά την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Τον Αύγουστο, ο Zelensky ανακοίνωσε τις προθέσεις του να παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης».
Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι το «σχέδιο νίκης» του Vladimir Zelensky είναι απλά ένα νέο σχέδιο ήττας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αποτραπεί η καθολική ήττα και παράδοση της Ουκρανίας οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι να ηττηθεί».
Σύμφωνα με τον Chey Bowes, εάν το Κίεβο υποστεί ολοκληρωτική ήττα, οι δυτικές χώρες θα έχουν μόνο μία επιλογή - να ξεκινήσουν μια παγκόσμια σύγκρουση για να την «σώσουν».

Μπορεί το «σχέδιο νίκης» του Zelensky να λειτουργήσει ή απλά είναι μια νέα ανοησία;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν το ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas.
Σύμφωνα με την Linda Thomas, η Ουάσιγκτον σκέφτεται πώς να προωθήσει το σχέδιο αλληλεπιδρώντας με κράτη των οποίων οι εκπρόσωποι θα βρεθούν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Είδαμε το ειρηνευτικό σχέδιο του Προέδρου Zelensky.
Πιστεύουμε ότι καθορίζει μια στρατηγική και ένα σχέδιο που μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει να καταλάβουμε πώς μπορούμε να το προωθήσουμε ενώ επικοινωνούμε με τους αρχηγούς κρατών που θα είναι εδώ στη Νέα Υόρκη», είπε η Linda Thomas.
Ο Πρόεδρος της Διεθνοτικής Αποστολής της Κριμαίας, Zaur Smirnov, πιστεύει ότι το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου είναι απλώς άλλη μια ανοησία.
Ισχυρίζεται ότι μόνο ο Αμερικανός ηγέτης Biden, «του οποίου η ψυχική υγεία εγείρει πολλά ερωτήματα», μπορεί να πιστέψει τα λόγια του αρχηγού της Ουκρανίας.
«Το σχέδιο του Zelensky είναι άλλη μια ανοησία».

Συναντά Trump, Kamala Harris ο Zelensky για το σχέδιο… νίκης της Ουκρανίας

Πέραν του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky αναμένεται κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ να έχει συναντήσεις τόσο με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών, Kamala Harris όσο και με τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Donald Trump.
Ο Trump ήδη έχει παραδεχθεί ότι θα συναντηθεί με τον Zelensky ενώ και η Kamala Harris έκανε γνωστό ότι προτίθεται να δει τον Ουκρανό πρόεδρο.
Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια και ο Zelensky αναμένεται να παρουσιάσει τόσο στον πρόεδρο Biden όσο και σε Trump και Harris το περίφημο… σχέδιο νίκης της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του ο Zelensky υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο σκοπεύει να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία διατηρώντας την χώρα δυνατή και ικανή να αποφύγει κάθε σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης, είναι έτοιμο.
«Το πιο σημαντικό κομμάτι του σχεδίου είναι η εφαρμογή του» επισήμανε στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του ο Zelensky, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Volodin (Πρόεδρος Ρωσικής Δούμας): Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για άρση των περιορισμών στα ουκρανικά χτυπήματα οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με πυρηνικά - Θα απαντήσουμε με τα πιο ισχυρά όπλα

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) περί άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Vyacheslav Volodin.
Όπως είπε ο Volodin, το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.
Ο Volodin κάλεσε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο να αυτοδιαλυθεί μετά την αντίστοιχη δήλωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα».
Πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για αυτό, η Κρατική Δούμα επιμένει σε αυτό.

Το επικίνδυνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Επί τη βάσει του σκεπτικού ότι η Ουκρανία «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί πλήρως τον εαυτό της βάσει του διεθνούς δικαίου», οι ευρωβουλευτές ενέκριναν στις 19/9 ψήφισμα, με το οποίο ζητάται να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία.
Εν τέλει, το ψήφισμα, εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές και επισημαίνει ότι, «αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της».

Η Γερμανία στέλνει 22 Leopard και συστήματα αεράμυνας Gepard στην Ουκρανία

Η Γερμανία επικαιροποίησε τη λίστα των όπλων που στέλνει στην Ουκρανία για να περιλάβει 22 άρματα μάχης Leopard 1A5, τρία αυτοκινούμενα συστήματα αεράμυνας Gepard και drones, σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.
Το πακέτο περιλαμβάνει και ανταλλακτικά για τανκς, 61.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ. 22 οχήματα MRAP, 5 ιχνηλατούμενα οχήματα πολλαπλών χρήσεων παντός εδάφους, δεκάδες drones, 112 φορτηγά, 8 οχήματα ανεφοδιασμού Zetros, 10 πολυβόλα MG3 και 1 εκατομμύριο φυσίγγια για όπλα χειρός.
Η Γερμανία ετοιμάζεται επίσης να παραδώσει 12 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Panzerhaubitze 2000.

Στάχτη τα 2/3 των αμερικανικών τανκς Abrams που δόθηκαν στην Ουκρανία – Καίγονται τα όπλα του ΝΑΤΟ

Τα 2/3 όλων των αρμάτων μάχης Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠA έχουν καταστραφεί, δήλωσε ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Maxim Buyakevich.
«Αυτό το θέμα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο βλέποντας πόσο καλά καίγεται ο πολυδιαφημισμένος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ υπό την πίεση των ρωσικών όπλων.
Πάρτε για παράδειγμα τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, τα δύο τρίτα των ήδη παραδοθέντων αρμάτων έχουν καταστραφεί, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σπάνια τα χρησιμοποιεί στη δράση», είπε ο Buyakevich.
Ο διπλωμάτης είπε επίσης ότι «οι Αγγλοσάξονες και οι σύμμαχοί τους άνοιξαν τη συζήτηση για τις προοπτικές χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία» αφού δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Μελετάμε σχολαστικά τα δεδομένα από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, για να τελειοποιηθούμε

Η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μελετάται σχολαστικά από γραφεία σχεδιασμού και ερευνητικά ινστιτούτα για τη βελτίωση των όπλων και την ενίσχυση των δυνατοτήτων μάχης του στρατού, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin σε μια συνάντηση για την ανάπτυξη των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την ειδική επιχείρηση.
«Εστιάζουμε την προσοχή στον τεχνικό επανεξοπλισμό του στρατού και του ναυτικού.
Περιλαμβάνει τόσο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των τακτικών/τεχνικών χαρακτηριστικών των όπλων και του εξοπλισμού σε υπηρεσία, καθώς και τις προοπτικές για την ανάπτυξη νέων μοντέλων υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρία που αποκτήθηκε από τα στρατεύματά μας κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο πρόεδρος.
«Αυτή η εμπειρία μελετάται διεξοδικά σε γραφεία σχεδιασμού και εξειδικευμένα ερευνητικά ινστιτούτα και με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτό, καθορίζονται τα βέλτιστα βήματα για τον τρόπο αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων και ενίσχυσης των μαχόμενων δυνατοτήτων του ρωσικού στρατού», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Alaudinov (Ρωσία): Σταδιακή προέλαση στο Kursk – Απελευθέρωσαν δύο ακόμα οικισμούς

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Kursk, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο … σφαγείο για τους Ουκρανούς.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο των οικισμών Nikolayevo-Dayino και Daryino.
«Χθες, Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Nikolayebo-Daryino, το καθάρισαν και το έθεσαν υπό έλεγχο.
Σήμερα, απέκτησαν τον έλεγχο του Daryino» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Alaudinov.
Όπως είπε, ολόκληρη η πρώτη γραμμή συνεχίζει να προχωρά μπροστά, με ολοένα και περισσότερους Ουκρανούς να παραδίδονται
«Οι μονάδες μας προχωρούν σταδιακά, απελευθερώνοντας έναν οικισμό κάθε μέρα», είπε ο Alaudinov.

Alexander Moiseyev (Ρωσία): Πολύ υψηλή ετοιμότητα για χρήση στρατηγικών όπλων

Σαφή προειδοποίηση προς τη Δύση ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλή ετοιμότητα για χρήση στρατηγικών όπλων απευθύνει το ρωσικό Ναυτικό, και ενώ ΗΠΑ και σύμμαχοι αναλώνονται με το εάν θα εγκρίνουν ή όχι το αίτημα του Κιέβου για την χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος.
«Το πιο ισχυρό και καταστροφικό όπλο της 25ης υποβρυχιακή μεραρχίας του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για χρήση» υπογράμμισε ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, Ναύαρχος Alexander Moiseyev.
«Φυσικά, είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης.
Έχω άμεση συμμετοχή στη διαχείριση αυτών των δυνάμεων, βλέπω πώς εκτελούνται τα καθήκοντα από τα πλοία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για σύγχρονα πλοία.
Μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο τεχνολογίας.
Όπλα που, πρώτα απ 'όλα, ανήκουν στην υψηλότερη επιχειρησιακή αξιοπιστία.
Και δεν μιλώ καν για την ετοιμότητα χρήσης όπλων: είναι εξαιρετικά υψηλή» επισήμανε ο Ρώσος ναύαρχος.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Ρωσία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ναυτική της άσκηση μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, στην οποία και συμμετείχαν περισσότερα από 400 πλοία, υποβρύχια και άλλα θαλάσσια οχήματα με πάνω από 90.000 στρατιώτες.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Ο Zelensky θα πέσει με πραξικόπημα εάν αρνηθεί τις εκλογές μετά την εκεχειρία

Ο λόγος για πραξικόπημα στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι μια ειρηνική διευθέτηση με τη Ρωσία, αλλά η άρνηση διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο κανάλι του στο Telegram ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης με την υποψία για προδοσία.
«Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ιστορία τρόμου για τον Zelensky το σενάριο πραξικοπήματος είναι υπαρκτό», τόνισε ο Alexander Dubinsky.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία στρατηγικά ηττήθηκε από την Ρωσία, πλέον περάσαμε το σημείο καμπής

Το σημείο καμπής στην ουκρανική σύγκρουση είχε ξεπεραστεί και πριν από την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Το σημείο καμπής συνέβη πολύ πριν την επίθεση στην περιοχή του Kursk, αυτή είναι απλώς η τελευταία κίνηση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι ενέργειες του Κιέβου είναι ένα απελπισμένο βήμα από μια χώρα που έχασε στρατηγικά τη σύγκρουση.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν τις εφεδρείες τους για να επιτεθούν στη ρωσική περιοχή Kursk και τώρα υφίστανται μεγάλες απώλειες.
«Η ουκρανική στρατηγική εφεδρεία έχει πλέον καταστραφεί», κατέληξε ο Scott Ritter.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk ο Ουκρανικός στρατός έχασε 15.000 στρατιώτες και 1.100 τεθωρακισμένα.

Jacques Beau (Ελβετός Συνταγματάρχης): Λάθος το Kursk, οι Ουκρανοί απλά επέκτειναν τις γραμμές του μετώπου

Τα ουκρανικά στρατεύματα επέκτειναν μόνο τις γραμμές του μετώπου, αποφασίζοντας να επιτεθούν στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ και απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Jacques Beau.
«Η κατάσταση επιδεινώθηκε αρκεί να κοιτάξουμε την πρώτη γραμμή… οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν επαρκή συγκέντρωση δυνάμεων για να αντέξουν τη ρωσική πίεση.
Απλώς επέκτειναν τη γραμμή του μετώπου τους και έχασαν επιπλέον στρατεύματα .
Ο Jacques Beau υπενθύμισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Ο συνταγματάρχης πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικής σκέψης στον ουκρανικό στρατό.

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Η περιπέτεια του Kursk θα εξελιχθεί σε καταστροφή για την Ουκρανία, η Ρωσία θα κερδίσει

Η εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν επηρέασε τη συνολική πορεία της σύγκρουσης με τη Ρωσία και κινδυνεύει να μετατραπεί σε καταστροφή, την άποψη αυτή εξέφρασαν οι αναλυτές Daniel Bessner και Derek Davison σε άρθρο για το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
«Ένα μήνα αργότερα, είναι σαφές ότι η ουκρανική εισβολή έχει κάνει ελάχιστη διαφορά στην κατάσταση στο έδαφος και ότι η Ουκρανία και οι σύμμαχοι της θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τους Bessner και Davison, μια ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να μετατρέψει την περιπέτεια του Κιέβου σε πραγματική στρατιωτική καταστροφή.
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή: να υποχωρήσει από τα κατεχόμενα ή να χάσει πολλούς στρατιώτες τόνισε το National Interest.
«Ότι κι αν αποφασίσουν η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της, είναι σαφές ότι η γενική κατάσταση παραμένει ουσιαστικά η ίδια όπως πριν από την εισβολή:
Η Ουκρανία απλά δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία λόγω της μείωσης των πόρων ανθρώπινου δυναμικού της», κατέληξε το National Interest..

Marochko (Ρωσία): Η ρωσική αεροπορία διέλυσε με βόμβες ολίσθησης βάση Ουκρανών στο Seversk του Donetsk

Τεράστιο πλήγμα στον ουκρανικό στρατό επέφερε η ρωσική αεροπορία, η οποία με βόμβες ολίσθησης κατάφερε να καταστρέψει μια προσωρινή βάση των Ουκρανών κοντά στην πόλη Seversk, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βάση καταστράφηκε ολοσχερώς και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες εξοντώθηκαν.
«Στην περιοχή γύρω από το Seversk, μια προσωρινή βάση μιας ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών εξαλείφθηκε.
Πληροφορίες αποκάλυψαν το σημείο σταθμού των Ουκρανών στρατιωτών που εκτελούσαν αποστολές βορειοανατολικά της πόλης.
Οι πληροφορίες αυτές ελέγχθηκαν και αφού επιβεβαιώθηκαν, οι ρωσικές αεροδιαστημικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν την επίθεση με βόμβες ολίσθησης» υποστήριξε ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.
Σύμφωνα με τον Marochko, η προσωρινή βάση καταστράφηκε ενώ ακόμα μετράται ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που εξοντώθηκαν.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει ξαφνικά εντός των επόμενων 2 μηνών

Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι απίθανο να μπορέσουν να κρατήσουν την άμυνα στο Toretsk και στο Chasiv Yar, προειδκοποίησε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ουκρανική αντίσταση στο Chasiv Yar και στο Toretsk θα καταρρεύσει ξαφνικά, όπως συνέβη στο Bakhmut ή Artemovsk το 2023 και στην Avdiivka τον Φεβρουάριο του 2024, και θα γίνει σαφές ότι οι Ουκρανοί δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν την άμυνα σε αυτά τα μέρη, τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, ως αποτέλεσμα, αυτά τα εδάφη θα τεθούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.
Παράλληλα, ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης, γενικά, συνεχίζει να εξελίσσεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.
«Αυτό θα οδηγήσει ξεκάθαρα σε μια ουκρανική στρατιωτική κατάρρευση κάποια στιγμή, ίσως τους επόμενους δύο μήνες», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Serhiy Rakhmanin (Oυκρανός βουλευτής): Απίθανη η επιστροφή Ουκρανών από το εξωτερικό… για να πολεμήσουν

Το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) δεν περιμένει πλέον την επιστροφή Ουκρανών υπόχρεων για στρατιωτική θητεία από το εξωτερικό.
Αυτό υποστήριξε ο Ουκρανός βουλευτής, Serhiy Rakhmanin, μέλος της Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του ουκρανικού Κοινοβουλίου.
«Θα είμαι ειλικρινής, μίλησα με εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου και δεν υπολογίζουν σε αυτούς τους ανθρώπους.
Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να στρατολογηθούν στις ένοπλες δυνάμεις, ακόμα και αν υπάρξει πολιτική απόφαση.
Πιστεύω ότι σήμερα αυτό είναι περισσότερο συζήτηση παρά πραγματική προοπτική» υποστήριξε μιλώντας στην Ukrayinska Pravda ο Rakhmanin.
Όπως είπε, είναι βέβαιος ότι η επιστροφή των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας είναι απίθανη, αφού όσοι ήθελαν να υπηρετήσουν έχουν ήδη έρθει και οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την κινητοποίηση.
Ο Rakhmanin σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα της επιστροφής των υπόχρεων για στρατιωτική θητεία στη χώρα περιπλέκεται από διεθνείς συμφωνίες στις οποίες έχει προσχωρήσει η Ουκρανία.
«Χωρίς την επιθυμία αυτών των χωρών να μας συναντήσουν στα μισά του δρόμου, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα» τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής.

Η Ρωσία χτύπησε με σφοδρότητα το βασικό κέντρο ειδικών ραδιοεπικοινωνιών της GUR του Budanov

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το βασικό κέντρο ειδικών ραδιοεπικοινωνιών της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Πέμπτη (19/9/2024).
Η επίθεση έγινε με τη χρήση αεροπορίας, drones, πυραύλων και στρατευμάτων πυροβολικού.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε επίσης σημαντικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και θέσεις στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας σε 142 περιοχές.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της GUR του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov το κέντρο του οποίου επλήγη, δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή από τη Ρωσία πυραύλων Iskander και βομβών ολίσθησης είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης.
Ο Budanov είπε επίσης ότι οι αναφορές για μεταφορά πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία είναι ένας άλλος «σοβαρός πονοκέφαλος» για την άμυνα της Ουκρανίας.
«Μπορώ να το πω ευθέως: το γεγονός ότι προμηθεύουν τους Ρώσους με
βαλλιστικούς πυραύλους είναι δυσάρεστο για εμάς, αλλά δεν είναι το κύριο.
Όσον αφορά στα πυρομαχικά, αυτό είναι άκρως επικίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν στο Toropets της περιφέρειας Tver ρωσική αποθήκη με πυρομαχικά και πυραύλους

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μιας εγκατάστασης αποθήκευσης ρωσικών πυραύλων και πυρομαχικών κοντά στο Toropets της περιφέρειας Tver στις 18 Σεπτεμβρίου.
Μια πηγή από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες είπε στο ουκρανικό κατάστημα Suspilne στις 18 Σεπτεμβρίου ότι χειριστές drone από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), την Κεντρική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας (SSO) έπληξαν μια εγκατάσταση στο 107ο οπλοστάσιο της Διεύθυνσης Πυραύλων και Πυροβολικού του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) στο Toropets της περιφέρειας Tver.
Στις εγκαταστάσεις αποθηκεύόνταν πύραυλοι Iskander, βαλλιστικοί πυραύλοι Tochka-U, αντιαεροπορικοί πύραυλοι και πυρομαχικά πυροβολικού και ότι υπήρξαν σημαντικές δευτερεύουσες εκρήξεις μετά την αρχική επίθεση του ουκρανικού drone.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να διαλύουν τις υποδομές της Ουκρανίας… οι Ουκρανοί χτυπούν με drones - Οι Ρώσοι ετοιμάζουν επίθεση στην Zaporizhia

Η νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου σημαδεύτηκε από άλλο ένα τεράστιο κύμα ουκρανικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας.
Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ουκρανικά UAV κατάφεραν να φτάσουν σε ρωσικές πίσω στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 54 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πέντε περιοχές.
Πιθανώς, κάποια από τα UAV να στόχευαν τη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά αναχαιτίστηκαν στο δρόμο τους προς τη Μόσχα.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη πυρκαγιά, καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη στο Toropets της περιφέρειας Tver
Με τη σειρά τους, ρωσικά drones και πύραυλοι δεν σταματούν να κυνηγούν τον ουκρανικό στρατό στα μετόπισθεν.
Επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρθηκαν σε 12 περιοχές στα κεντρικά και ανατολικά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.
Η ισορροπία δυνάμεων παραμένει αμετάβλητη τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στο έδαφος ξεκάθαρα υπέρ της Ρωσίας.
Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν τον ρωσικό έλεγχο ενός άλλου σημαντικού οχυρού στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ο ρωσικός στρατός δεν χάνει χρόνο και εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Gornyak που βρίσκεται στα νότια και απέκτησε έδαφος εκεί.
Οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες αναγκάζονται τώρα να κρατήσουν άμυνα κατά μήκος του στρατηγικά σημαντικού δρόμου προς το Kurakhove, που χρησιμοποιείται για τις στρατιωτικές προμήθειες ενός μεγάλου μετώπου δυτικά του αστικού οικισμού του Donetsk.
Ως αποτέλεσμα της ταχείας ρωσικής επίθεσης, το κύριο ουκρανικό προπύργιο στο Selidove, όπου η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει, απειλείται με περικύκλωση από το νότο.
Εν τω μεταξύ, στη βόρεια πλευρά του μετώπου του Pokrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά για να απωθήσουν τον εχθρό.
Πέρασαν τον ποταμό Zhuravka και ήδη καταστρέφουν τις τελευταίες ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο τμήμα του οικισμού.
Στο Donbass, ο ουκρανικός στρατός αιμορραγεί αναζητώντας νίκες στο ρωσικό έδαφος.
Μη μπορώντας να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση γύρω από τη Sudzha, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επιχειρούν επιθέσεις κοντά στη συνοριακή περιοχή του Novi Put.
Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Veseloe.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να συγκεντρώσει δυνάμεις στη δασική περιοχή νότια του οικισμού, όπου αλέθονται από τα ρωσικά πυρά.
Οι αναφορές από τις πρώτες γραμμές υποθέτουν ότι μια άλλη ρωσική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει στο νότιο μέτωπο της Zaporizhia.
Η ουκρανική διοίκηση απέσυρε πρόσφατα αρκετές εφεδρικές μονάδες από αυτή την κατεύθυνση, παραδίδοντας τις ελπίδες για αντεπίθεση στο νότο.
Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή Orekhiv.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζουν οι Ρώσοι να ανακαταλαμβάνουν οικισμούς στο Kursk – Οι Ουκρανοί από τους 42 οικισμούς έχασαν τους 15

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα εδάφη στην ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών αντεπιθέσεων στην περιοχή στις 18 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς τα ανατολικά κατά μήκος δύο δασικών περιοχών νοτιοανατολικά του Korenevo και νότια της Obukhovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι Ρώσοι που δρούσαν ανατολικά του Korenevo προχώρησαν νότια της Durovka και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Korenevo-Sheptukhovka-Safonovka και κοντά στην Olgovka (ανατολικά του Korenevo) και την Uspenovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στο Nikolayevo-Daryino, Daryino, Lyubimovka και Tolsty Lug και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo.

Προέλαση Ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Tabaivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk), δυτικά της Karmazynivka (νοτιοδυτικά του Svatove) και νότια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου O-131306 (Svatove-Makiivka) νότια της Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε δασικές περιοχές κοντά στο Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και στο Nevske (βορειοδυτικά της Kreminna).

Νέα Ρωσικά κέρδη στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα κέρδη μέσα στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της οδού Tsentralna στο ανατολικό Toretsk και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι προχώρησαν πιο βόρεια και δυτικά μέσα στο ανατολικό Toretsk.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν τριπλό χτύπημα σε Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοανατολικά και ανατολικά του Pokrovsk.
Προχώρησαν δυτικά κατά μήκος του ποταμού Zhuravka εντός του Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και στο βόρειο Hrodivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις που δρούσαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk προχώρησαν μέχρι την οδό Holholya στο βορειοανατολικό Selydove και μέχρι τα βόρεια προάστια του Hirnyk.
Επίσης κατέλαβαν την Hrodivka και εκκαθαρίζουν την πόλη.
Ταυτόχρονα οι Ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το σημαντικό οχυρό του Kurakhove νότια του Donetsk και περικυκλώνουν το κρίσιμο Ugledar.

Οι Ρώσοι προελαύνουν και στη Zaporizhia – Βελτιώνουν διαρκώς τις θέσεις τους

Με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν στο Donbass και να εκδιώκουν από τη ρωσική επαρχία του Kursk τις εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι καταγράφουν διαρκή στρατιωτικά – και εδαφικά – κέρδη και στην περιοχή της Zaporizhia.
«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Malaya Tokmachka, Novodanilovka και Marfopol στην κατεύθυνση Orekhov στην περιοχή της Zaporozhia» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος αξιωματούχος, Vladimir Rogov.
«Τα στρατεύματά μας έχουν βελτιώσει τις θέσεις τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής, επέκτειναν τη γκρίζα ζώνη και ανάγκασαν τον εχθρό να υποχωρήσει» επισήμανε ο Rogov, τονίζοντας ότι δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτες αλλαγές σε άλλα μέρη της γραμμής εμπλοκής στη Zaporizhia.

UAF_Kursk_Incursion_September_18_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_18_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_18_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_18_2024.png

website_9.jpg
18sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης