Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Ουκρανία ηττάται σε όλο το μέτωπο… ο Zelensky ανακοίνωσε έτοιμο «σχέδιο νίκης» ή απλά, μια νέα ανοησία

Ενώ η Ουκρανία ηττάται σε όλο το μέτωπο… ο Zelensky ανακοίνωσε έτοιμο «σχέδιο νίκης» ή απλά, μια νέα ανοησία
Μπορεί το «σχέδιο νίκης» του Zelensky να λειτουργήσει ή απλά είναι μια νέα ανοησία;- Le Monde: Περιλαμβάνει το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας ένταξη στο ΝΑΤΟ;
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το «σχέδιο νίκης» έχει προετοιμαστεί και ολοκληρωθεί.
«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το πλάνο μας για τη νίκη έχει ήδη προετοιμαστεί πλήρως.
Όλα τα σημεία, όλες οι βασικές γραμμές, οι απαραίτητες προσθήκες και λεπτομέρειες στο σχέδιο έχουν καταγραφεί».
Ο Zelensky σημείωσε ότι τώρα το πιο σημαντικό πράγμα για την Ουκρανία είναι να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, ο Zelensky είπε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας για τα κύρια σημεία είναι έτοιμο κατά 90%.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι το σχέδιο περιέχει ένα λεπτομερές σύνολο βημάτων, καθένα από τα οποία είναι εξαιρετικά εφικτό. Όλα αυτά θα μας επιτρέψουν να πλησιάσουμε πιο κοντά στην επίλυση της σύγκρουσης.

Le Monde: Περιλαμβάνει το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας ένταξη στο ΝΑΤΟ;

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι ένα από τα σημεία του «σχεδίου νίκης» του Zelensky είναι η επιθυμία να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Όπως σημειώνει η Le Monde, ο Ουκρανός ηγέτης εξακολουθεί να αναμένει να λάβει πρόσκληση από τον Αμερικανό ομόλογό του Biden πριν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ σε λίγους μήνες.
Ωστόσο ο Biden έχει εκφραστεί επανειλημμένα αρνητικά την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Τον Αύγουστο, ο Zelensky ανακοίνωσε τις προθέσεις του να παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης».
Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι το «σχέδιο νίκης» του Vladimir Zelensky είναι απλά ένα νέο σχέδιο ήττας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αποτραπεί η καθολική ήττα και παράδοση της Ουκρανίας οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι να ηττηθεί».
Σύμφωνα με τον Chey Bowes, εάν το Κίεβο υποστεί ολοκληρωτική ήττα, οι δυτικές χώρες θα έχουν μόνο μία επιλογή - να ξεκινήσουν μια παγκόσμια σύγκρουση για να την «σώσουν».

Μπορεί το «σχέδιο νίκης» του Zelensky να λειτουργήσει ή απλά είναι μια νέα ανοησία;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν το ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas.
Σύμφωνα με την Linda Thomas, η Ουάσιγκτον σκέφτεται πώς να προωθήσει το σχέδιο αλληλεπιδρώντας με κράτη των οποίων οι εκπρόσωποι θα βρεθούν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Είδαμε το ειρηνευτικό σχέδιο του Προέδρου Zelensky.
Πιστεύουμε ότι καθορίζει μια στρατηγική και ένα σχέδιο που μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει να καταλάβουμε πώς μπορούμε να το προωθήσουμε ενώ επικοινωνούμε με τους αρχηγούς κρατών που θα είναι εδώ στη Νέα Υόρκη», είπε η Linda Thomas.
Ο Πρόεδρος της Διεθνοτικής Αποστολής της Κριμαίας, Zaur Smirnov, πιστεύει ότι το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου είναι απλώς άλλη μια ανοησία.
Ισχυρίζεται ότι μόνο ο Αμερικανός ηγέτης Biden, «του οποίου η ψυχική υγεία εγείρει πολλά ερωτήματα», μπορεί να πιστέψει τα λόγια του αρχηγού της Ουκρανίας.
«Το σχέδιο του Zelensky είναι άλλη μια ανοησία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης