Τελευταία Νέα
Διεθνή

BRICS: Mοναδική ευκαιρία για αστική ανάπτυξη - Μαθήματα από τη Μόσχα

BRICS: Mοναδική ευκαιρία για αστική ανάπτυξη - Μαθήματα από τη Μόσχα
Το φόρουμ επικεντρώνεται στη συζήτηση για το μέλλον των μεγαλουπόλεων των BRICS
Το Φόρουμ 2024 Cloud City Forum θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 18-19 Σεπτεμβρίου και θα συγκεντρώσει ηγέτες, επιχειρηματίες, πολεοδόμους και εμπειρογνώμονες από περισσότερες από 30 χώρες.
Το φόρουμ επικεντρώνεται στη συζήτηση για το μέλλον των μεγαλουπόλεων των BRICS και στην προώθηση της συνεργασίας σε στρατηγικές αστικής ανάπτυξης.
«Νομίζω ότι στο μέλλον χρειαζόμαστε οι πόλεις να συνεργάζονται πολύ περισσότερο, να βοηθούν η μία την άλλη, να μοιράζονται, να είναι πιο γενναιόδωρες, ώστε να μαθαίνουμε τι λειτουργεί και να το προσαρμόζουμε», δηλώνει στο Sputnik ο Gil Penalosa, πρώην υποψήφιος δήμαρχος του Τορόντο και σημαίνων πολεοδόμος, στο περιθώριο του 2024 Cloud City BRICS International Innovation Forum που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα.

Μαθήματα από τη Μόσχα

Ο Penalosa επαινεί επίσης τη Μόσχα για τους δημόσιους χώρους της, την ποιότητα των πεζοδρομίων, των πλατειών και των πάρκων της, σημειώνοντας ότι οι πόλεις μπορούν να πάρουν πολύτιμα μαθήματα από τις επιτυχίες της άλλης.
Επισημαίνει την ποικιλομορφία της αστικής ανάπτυξης εντός των χωρών BRICS.
Ενώ οι πόλεις σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα διαθέτουν προηγμένες υποδομές και δημόσιες υπηρεσίες, άλλες, όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική, εργάζονται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την ανισότητα.
«Οι BRICS παρέχουν την ευκαιρία στις χώρες να μάθουν η μία από την άλλη, ώστε οι πόλεις τους να είναι πιο βιώσιμες, δίκαιες και παιχνιδιάρικες», προσθέτει ο Penalosa. Μέσω της συνεργασίας, οι πόλεις αυτές μπορούν να αντιμετωπίσουν πιεστικά ζητήματα όπως η αύξηση του πληθυσμού και η βιωσιμότητα.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης