Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η Ινδία προμηθεύει πυρομαχικά στην Ουκρανία για πάνω από 2 χρόνια - Πώς μπλέκονται ύπουλα... Ιταλία, Τσεχία

Αποκάλυψη: Η Ινδία προμηθεύει πυρομαχικά στην Ουκρανία για πάνω από 2 χρόνια - Πώς μπλέκονται ύπουλα... Ιταλία, Τσεχία
Η Ινδία, χωρίς να συμμετέχει άμεσα στη σύγκρουση, υποστηρίζει έμμεσα την Ουκρανία μέσω ενδιάμεσων αλυσίδων εφοδιασμού που οργανώνονται από ευρωπαϊκές χώρες
Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Ουκρανία λαμβάνει πυρομαχικά ινδικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων οβίδων 155mm, 125mm και 120mm.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν και μεταφέρουν ενεργά αυτά τα πυρομαχικά στην Ουκρανία, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Reuters, το Νέο Δελχί δεν έχει λάβει ενεργά μέτρα για να σταματήσει αυτή το πάρε-δώσε παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των χωρών που μεταφέρουν πυρομαχικά ινδικής κατασκευής ξεχωρίζουν η Ιταλία και η Τσεχία.
Οι συγκεκριμένες χώρες αγοράζουν ινδικά οβίδες και τα μεταφέρουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για χρήση σε μάχη.
Έτσι, η Ινδία, χωρίς να συμμετέχει άμεσα στη σύγκρουση, υποστηρίζει έμμεσα την Ουκρανία μέσω ενδιάμεσων αλυσίδων εφοδιασμού που οργανώνονται από ευρωπαϊκές χώρες.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα θέσει αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια διπλωματικών διαπραγματεύσεων με την ινδική πλευρά.
Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov συζήτησε αυτό το πρόβλημα με τον Ινδό ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους.
Η ρωσική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Ινδία συνεχίζει τις παραδόσεις παρά τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και τις πολυάριθμες συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης