Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία ανακοινώνει το τέλος της ενεργειακής κρίσης... ωστόσο «οι τιμές δεν θα πέσουν» - Το φάντασμα της Ρωσίας παραμένει

Η Γερμανία ανακοινώνει το τέλος της ενεργειακής κρίσης... ωστόσο «οι τιμές δεν θα πέσουν» - Το φάντασμα της Ρωσίας παραμένει
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε ότι οι τιμές των καυσίμων δεν θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα
«Η γερμανική οικονομία αντιμετώπισε την έλλειψη φυσικού αερίου που συνδέθηκε με τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία και το πρόβλημα των τελευταίων δύο ετών δεν είναι πλέον αισθητό», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Robert Habeck, αναφέρει η Welt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου δεν είναι πλέον αισθητή. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι οι τιμές των καυσίμων δεν θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Μέχρι το 2023, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Gazprom.
Από το 2022, η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του φυσικού αερίου. Η χώρα ακολούθησε ενεργά μια πολιτική εξοικονόμησης καυσίμων και αναζήτησε εναλλακτικούς προμηθευτές. Τα προβλήματα οδήγησαν σε επιβράδυνση της εθνικής οικονομίας που δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Μία από τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας θα μπορούσε να είναι το άνευ προηγουμένου κλείσιμο των εργοστασίων της Volkswagen.
Ταυτόχρονα, το χρηματιστήριο της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση ανάπτυξης , γεγονός που δείχνει την πίστη των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας.
Από την αρχή του έτους, ο δείκτης S&P Germany BMI Liquid 35/20 Capped, ο οποίος συγκεντρώνει τις 30 μετοχές με τη μεγαλύτερη ρευστότητα της γερμανικής αγοράς, έχει αυξηθεί κατά 14%.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παραδέχτηκε ότι δεν κατανοεί γιατί το Βερολίνο δεν θέλει να συμφωνήσει με τη Μόσχα για τη χρήση ενός από τους κλάδους του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που επέζησε από την έκρηξη , ο οποίος δεν πιστοποιήθηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης