Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κρατική Δούμα ζήτησε να ενισχυθούν οι έλεγχοι των smartphone που εισάγονται στη Ρωσία μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο

Η Κρατική Δούμα ζήτησε να ενισχυθούν οι έλεγχοι των smartphone που εισάγονται στη Ρωσία μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο
Οχυρώνεται η Ρωσία 
Οι έλεγχοι των smartphone που εισάγονται στη Ρωσία θα πρέπει να ενισχυθούν εν μέσω των τελευταίων εξελίξων σχετικά με την έκρηξη συσκευών κινητής επικοινωνίας στον Λίβανο σύμφωνα με τον Anton Nemkin, μέλους της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Πολιτική Πληροφοριών, Τεχνολογιών και Επικοινωνιών.
«Σήμερα, στο πλαίσιο των τελευταίων ειδήσεων από τη Βηρυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο έλεγχος των smartphone που εισάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό θα πρέπει να γίνει από εξουσιοδοτημένους φορείς».
Ο ειδικός προέτρεψε επίσης να μην πανικοβληθείτε και συνέστησε να αποφύγετε την αγορά gadget στην «μαύρη» αγορά, καθώς, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα, η μη δοκιμασμένη τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο.

Όπως μετέδιδε το BN

Στο Arbat της Μόσχας, ένα τηλέφωνο εξερράγη στα χέρια άνδρα.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους, πρόκειται για smartphone Honor 70, το οποίο εξερράγη στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και έλαβε χώρα η νέα ισραηλινή κυβερνοεπίθεση σε ασύρματες συσκευές της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah.
Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ο άνδρας να τραυματιστεί στο χέρι, αλλά δεν περίμενε ασθενοφόρο και τράπηκε σε φυγή.
Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες τώρα αναζητούν το θύμα.
Εν μέσω αναφορών για εκρήξεις gadget στον Λίβανο, αξιωματικοί επιβολής του νόμου αποφάσισαν να ελέγξουν το τηλέφωνο για να δουν αν ήταν από την παρτίδα του εξοπλισμού που αντικατέστησε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών  Mossad στην αγορά της Μέσης Ανατολής.
Ωστόσο, η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από τη μπαταρία.
Σημειώνεται ότι τα τηλέφωνα Huawei και Honor χρησιμοποιήθηκαν ενεργά από μαχητές της Hamas κατά την επίθεση τον Οκτώβριο του 2023, αλλά εκπρόσωποι των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να τα χακάρουν λόγω του κρυπτογραφημένου οικοσυστήματος των κινεζικών smartphone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης