Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστάτωση στην Τουρκία: Επανέλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μετά το χτύπημα του αιώνα στον Λίβανο

Αναστάτωση στην Τουρκία: Επανέλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μετά το χτύπημα του αιώνα στον Λίβανο
«Στο πλαίσιο αυτού του περιστατικού, εμείς ως υπουργείο Άμυνας διενεργούμε τους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος
Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας και η κυβέρνηση τώρα επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν μέσω έντονων ανησυχιών λόγω των φονικών εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα 19/9 ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Επισημαίνεται ότι κατά το εντυπωσιακό και αιματηρό κυβερνο-χτύπημα του Ισραήλ 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.931 τραυματίστηκαν την Τρίτη και χθες, Τετάρτη, από εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Firass Abiad, στον τελευταίο απολογισμό των εκρήξεων.

Όλα τα μέτρα εξετάζονται ξανά από τον τουρκικό στρατό

Ο υπουργός εξήγησε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πρώτο κύμα εκρήξεων σε βομβητές την Τρίτη και 25 στο δεύτερο κύμα εκρήξεων ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι) χθες, Τετάρτη 18/9.
Ο Τούρκος αξιωματούχος, σχολιάζοντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι o τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αποκλειστικά εξοπλισμό εγχώριας παραγωγής, εντούτοις η Άγκυρα έχει επιπρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου σε περίπτωση που κάποιο τρίτο μέρος εμπλέκεται στην προμήθεια ή την παραγωγή συσκευών.
«Είτε σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούμε, στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, και όπως με το παράδειγμα του Λιβάνου, τα μέτρα επανεξετάζονται και εφαρμόζονται νέα μέτρα από τα διδάγματα που αντλήθηκαν έπειτα από κάθε εξέλιξη», είπε ο αξιωματούχος.
«Στο πλαίσιο αυτού του περιστατικού, εμείς ως υπουργείο Άμυνας διενεργούμε τους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Hakan Fidan δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η ίδρυση μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας για την κυβερνοασφάλεια βρίσκεται συγκεκριμένα στην ατζέντα της κυβέρνησης και ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θεωρεί το ζήτημα αυτό αναγκαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης