Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στέλνει 22 Leopard και συστήματα αεράμυνας Gepard στην Ουκρανία

Η Γερμανία στέλνει 22 Leopard και συστήματα αεράμυνας Gepard στην Ουκρανία
Η Γερμανία ετοιμάζεται επίσης να παραδώσει 12 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Panzerhaubitze 2000
Η Γερμανία επικαιροποίησε τη λίστα των όπλων που στέλνει στην Ουκρανία για να περιλάβει 22 άρματα μάχης Leopard 1A5, τρία αυτοκινούμενα συστήματα αεράμυνας Gepard και drones, σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.
Το πακέτο περιλαμβάνει και ανταλλακτικά για τανκς, 61.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ. 22 οχήματα MRAP, 5 ιχνηλατούμενα οχήματα πολλαπλών χρήσεων παντός εδάφους, δεκάδες drones, 112 φορτηγά, 8 οχήματα ανεφοδιασμού Zetros, 10 πολυβόλα MG3 και 1 εκατομμύριο φυσίγγια για όπλα χειρός.
Η Γερμανία ετοιμάζεται επίσης να παραδώσει 12 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Panzerhaubitze 2000.
Νωρίτερα την Πέμπτη (19/9), το πρακτορείο ειδήσεων DPA ανέφερε ότι η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει 397 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμη πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
Η Γερμανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, έχει δεσμεύσει συνολικά περίπου 28 δισεκατομμύρια ευρώ σε προηγούμενες και μελλοντικές δαπάνες για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.
Στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2025, η χώρα διέθεσε 4 δισ. ευρώ για τη στήριξη, το μισό ποσό από το ποσό που δαπάνησε φέτος.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα πει ότι η διοχέτευση όπλων στην Ουκρανία δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας ούτε θα αλλάξει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης