Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Ο Υπουργός Άμυνας Austin ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ

ΗΠΑ - Ο Υπουργός Άμυνας Austin ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ
H επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ θα συνέπιπτε με περίοδο αυξημένης έντασης στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin αποφάσισε να αναβάλει εσπευσμένα την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψή του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγή από το Πεντάγωνο, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε τον λόγο για την αναβολή του ταξιδιού.
Πάντως, η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ θα συνέπιπτε με περίοδο αυξημένης έντασης στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, λόγω των πολύνεκρων εκρήξεων σε ασυρμάτους και βομβητές μελών της Hezbollah για τις οποίες η Βηρυτός και το σιιτικό κίνημα κατηγορούν το Ισραήλ.
Από τις επιθέσεις αυτές, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν το προηγούμενο διήμερο.

Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ ζητούν “αποκλιμάκωση” στη Μέση Ανατολή

Εντωμεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και των ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα από το Παρίσι όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε «αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δηλώνοντας «πολύ ανήσυχοι» για τις επιθέσεις εναντίον της Hezbollah στον Λίβανο.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Stephan Sejourne είπε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον συντονίζουν τις ενέργειές τους για να περάσουν «μηνύματα αποκλιμάκωσης».
«Δεν θέλουμε να δούμε καμία κλιμάκωση από καμία πλευρά, που θα καθιστούσε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken.
Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει εφικτή και αναγκαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης