Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Είναι διεθνείς εγκληματίες!» - Ο Λίβανος θα ζητήσει την σύλληψη των Netanyahu, Gallant από το Διεθνές Δικαστήριο

«Είναι διεθνείς εγκληματίες!» - Ο Λίβανος θα ζητήσει την σύλληψη των Netanyahu, Gallant από το Διεθνές Δικαστήριο
Ο Λίβανος θα υποβάλλει καταγγελία στο διεθνές δικαστήριο επειδή αυτές οι επιθέσεις εμπίπτουν στο διεθνές δίκαιο", είπε ο Λιβανέζος υπουργός Μεταναστευτικών Υποθέσεων Sharafeddine.
Ο Λίβανος σκοπεύει να ζητήσει την σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Bemjamin Netanyahu και του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant και την παραπομπή τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά τις εκρήξεις χιλιάδων συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο, δήλωσε στο Sputnik ο Λιβανέζος υπουργός Μεταναστευτικών Υποθέσεων Isham Sarafdin.
"Μετά από αυτά τα εγκλήματα, σκοπεύουμε να ζητήσουμε ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Bemjamin Netanyahui και τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant.
Ο Λίβανος θα υποβάλλει καταγγελία στο διεθνές δικαστήριο επειδή αυτές οι επιθέσεις εμπίπτουν στο διεθνές δίκαιο", είπε ο Sharafeddine.
Ο υπουργός σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προκατειλημμένες υπέρ του Ισραήλ όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

"Την υποστηρίζουν οικονομικά, υλικοτεχνικά και στρατιωτικά, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αρνησικυρίας τους σε διεθνείς αρένες.
Η δύναμη του Ισραήλ βρίσκεται στις συμμαχίες του και στις τεχνολογίες που έχει αποκτήσει από την Αμερική και την Ευρώπη, και τις χρησιμοποιεί εναντίον των αραβικών εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου και της Παλαιστίνης», σημείωσε ο υπουργός.
Την Τρίτη, εκρήξεις τηλεειδοποίησης σημειώθηκαν σε ολόκληρο τον Λίβανο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 2.800 άλλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Ένα δεύτερο κύμα μαζικών εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας που ανήκαν σε μέλη του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Hezbollah την Τετάρτη σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 600, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ο Λίβανος πιστεύει ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης