Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το AfD θα τελειώσει ακαριαία την πολιτική καριέρα του Scholz - Ο Pistorius προαλείφεται για διάδοχος

Politico: Το AfD θα τελειώσει ακαριαία την πολιτική καριέρα του Scholz - Ο Pistorius προαλείφεται για διάδοχος
Το Politico εικάζει ότι η ήττα θα μπορούσε να οδηγήσει το κόμμα να ρίξει τον Scholz από την καγκελάριο στις επόμενες εκλογές υπέρ ενός πιο δημοφιλούς υποψηφίου
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη ήττα στην πολιτική του καριέρα, που θα μπορούσε να τον οδηγήσει ακόμα και σε παραίτηση, εάν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του (SPD) υποστεί ήττα στις επερχόμενες πολιτειακές εκλογές του Βραδεμβούργου στις 22 Σεπτεμβρίου.
Το Politico εικάζει ότι η ήττα θα μπορούσε να οδηγήσει το κόμμα να ρίξει τον Scholz από την καγκελάριο στις επόμενες εκλογές υπέρ ενός πιο δημοφιλούς υποψηφίου, όπως ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
Έτσι, μια άλλη ήττα στα χέρια των ακροδεξιών δυνάμεων θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα για το SPD να αλλάξει τις ηγετικές του θέσεις, κάτι που, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές αλλαγές σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
«Μια ήττα από την ακροδεξιά θα ήταν σχεδόν σίγουρα το τέλος για τον Scholz, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να μοιραστεί τη μοίρα του Biden», ανέφερε το άρθρο.
Το άρθρο σημειώνει ότι σε περίπτωση δυσμενών αποτελεσμάτων στο Βρανδεμβούργο, είναι πιθανές πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές ή ο διορισμός του Πιστόριους στην κορυφή της λίστας του κόμματος στις εκλογές της Bundestag τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
Προηγουμένως, είχε διεξαχθεί μια τυπική έρευνα στη Γερμανία για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το επίπεδο εμπιστοσύνης και έγκρισης του έργου της κυβέρνησης και του κυβερνώντος συνασπισμού.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι αυτό το επίπεδο είναι κυριολεκτικά πολύ κάτω από τη ... βάση.
Μόνο το 3% των πολιτών αξιολογεί θετικά το έργο της γερμανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης