Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει εντός του 2024...

Zelensky (Ουκρανία): Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει εντός του 2024...
«Πρέπει να ενισχύσουμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο για να οργανώσουμε μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη φέτος», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος 
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, ξεκαθάρισε ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να τερματιστεί το 2024.
Η σχετική δήλωση του επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου μεταδόθηκε από την εφημερίδα Interfax-Ukraine.
Μάλιστα, ο Zelensky αποφάσισε να μιλήσει ξανά για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας κοινής διάσκεψης με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Τόνισε ότι σκοπεύει να «βάλει τέλος» στη σύγκρουση τους επόμενους μήνες.
«Πρέπει να ενισχύσουμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο για να οργανώσουμε μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη φέτος – μια σύνοδο κορυφής που θα μπορέσει να βάλει τέλος σε αυτή τη σύγκρουση», τόνισε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σε αυτή τη σύνοδο η ουκρανική ηγεσία έχει προαναγγείλει ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος πρόκειται να προτάξει αποκλειστικά το δικό του «ειρηνευτικό σχέδιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δήθεν δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι επίλυσης της κατάστασης.
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να διαπραγματευτεί.
Οι συνομιλίες πρέπει, όμως, να διεξαχθούν, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πραγματικότητες στο πεδίο, τονίζεται με νόημα από τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης