Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Με το φονικό PETN η Mossad μπουρλότιασε τη Hezbollah - Τι γνωρίζουμε για το εκρηκτικό υλικό

Αποκάλυψη: Με το φονικό PETN η Mossad μπουρλότιασε τη Hezbollah - Τι γνωρίζουμε για το εκρηκτικό υλικό
Η λιβανέζικη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις ακόμα και σε περιπτώσεις όπου η μπαταρία είχε αποσπαστεί από την υπόλοιπη συσκευή
Οι μπαταρίες των ραδιοφώνων της Hezbollah που εξερράγησαν ήταν γεμάτες με ένα ισχυρό, εύφλεκτο υλικό που ονομάζεται πενταερυθριτόλη τετρανιτρική (PETN), το οποίο σε καθαρή μορφή χρησιμοποιείται για γέμιση πυροκροτητών, ανέφερε μια λιβανέζικη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τα συστατικά της επίμαχης συσκευής, στο πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα μετά τις εκρήξεις των βομβητών, εξερράγησαν οι μπαταρίες εκατοντάδων ραδιοφώνων που κατασκευάστηκαν από την ιαπωνική εταιρεία Icom.
Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είχε κατασκευάσει ή προμηθεύσει τα ραδιόφωνα IC-V82 που εξερράγησαν στο Λίβανο για δέκα χρόνια.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παλιά ραδιόφωνα να είχαν τροποποιηθεί ώστε να περιέχουν εκρηκτικά.
Η λιβανέζικη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις ακόμα και σε περιπτώσεις όπου η μπαταρία είχε αποσπαστεί από την υπόλοιπη συσκευή.
Όπως έγραψε η ιστοσελίδα KP.RU, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης του κινήματος Hezbollah, Hassan Nasrallah, χαρακτήρισε αυτό που συνέβη με τις ηλεκτρονικές συσκευές στον Λίβανο ως μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική ενέργεια, ουσιαστικά γενοκτονία, η οποία οδήγησε σε κήρυξη πολέμου.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Λίβανος συγκλονίστηκε από εκρήξεις μετά την πυροδότηση των φορητών συσκευών επικοινωνίας.
Σύμφωνα με αρχικές αναφορές από την περιοχή, ανατινάχθηκαν και άλλες συσκευές, όπως ασύρματοι και φορητά ραδιόφωνα, τα οποία είναι δημοφιλή στην περιοχή.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που σχεδίασαν οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών μέσα σε δύο ημέρες.
Η πρώτη, όταν εκρηκτικά που ήταν τοποθετημένα σε pager εξερράγησαν, τραυμάτισε περίπου 3.000 άτομα  μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Hezbollah κατηγόρησε το Ισραήλ για το μπαράζ φονικών εκρήξεων νομβητών στον Λίβανο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 και τον τραυματισμό χιλιάδων, ακόμη, πολιτών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης