Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργαζόμενοι από θεσμικά όργανα της ΕΕ διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεχιζόμενη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ

Εργαζόμενοι από θεσμικά όργανα της ΕΕ διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεχιζόμενη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ

Το προσωπικό της ΕΕ για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη

Σχετικά Άρθρα
Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική του μπλοκ απέναντι στην Παλαιστίνη, απαιτώντας άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.
Επιτελείο διαφορετικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ πραγματοποίησε μια σιωπηλή διαδήλωση την Πέμπτη (19/9/2024) κατά της πολιτικής του μπλοκ έναντι των κατεχομένων από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών, ανοίγοντας ένα πανό που έγραφε «Το προσωπικό της ΕΕ για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη».
Ζήτησαν επίσης την καταδίκη όλων των εγκλημάτων και παραβιάσεων δικαιωμάτων που διαπράττονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τη διακοπή του εμπορίου όπλων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ισραήλ και την ακύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης την εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ), όπου το Ισραήλ αντιμετωπίζει κατηγορίες για γενοκτονία στη συνεχιζόμενη επίθεσή του στη Γάζα.

Ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο

«Για άλλη μια φορά, το προσωπικό της ΕΕ ενώνεται έξω από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για να σταθεί αλληλέγγυα με τους κατεχόμενους λαούς», δήλωσε ο Manus Carlisle, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.
«Συγκεκριμένα, σήμερα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό στα κατεχόμενα εδάφη γιατί και πάλι, βλέπουμε ξανά και ξανά παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να συμβαίνουν στην Παλαιστίνη», είπε στο Anadolu.
«Έχουμε δει στο παρελθόν ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη της μπόρεσαν να δράσουν με πολύ συντονισμένο τρόπο, ωστόσο έχουμε δει πλήρη αδράνεια όσον αφορά την παράνομη κατοχή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Γάζα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης