Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οπλίζει ο Lavrov: Άμεσα πόλεμος με ΝΑΤΟ εάν γίνουν βαθιά χτυπήματα – Η Ρωσία τσακίζει τα απομεινάρια της Ουκρανίας

Οπλίζει ο Lavrov: Άμεσα πόλεμος με ΝΑΤΟ εάν γίνουν βαθιά χτυπήματα –  Η Ρωσία τσακίζει τα απομεινάρια της Ουκρανίας
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας χαρακτήρισε ονειροπόλους και προβοκάτορες, όσους προτείνουν να δεχτούν τα «απομεινάρια» της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποδηλώνοντας ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα συνεχιστεί με αδιάκοπη κατάληψη εδαφών
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο Ρώσος υπουργός Sergey Lavrov καλώντας την να μην επιτρέψει στο ουκρανικό καθεστώς πλήγματα στη Ρωσία, που θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.
Η απόφαση της Δύσης να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, θα σημάνει άμεσο πόλεμο του  ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, τόνισε ο Lavrov.
Μιλώντας στο Sky News Arabia χαρακτήρισε ονειροπόλους και προβοκάτορες, όσους προτείνουν να δεχτούν τα «απομεινάρια» της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποδηλώνοντας ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα συνεχιστεί με αδιάκοπη κατάληψη εδαφών.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η θέση της Ρωσίας στο ουκρανικό ζήτημα είναι εξαιρετικά σαφής και «δεν μπορεί να γίνει λόγος για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θέλει να αναγκάσει το ΝΑΤΟ να πολεμήσει στη θέση του.
«Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια συζήτηση ότι η Ρωσία μόνο απειλεί, μιλάει για κόκκινες γραμμές και η Δύση περνάει κάθε φορά αυτές τις κόκκινες γραμμές και δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι δυτικοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν παιδιά, εμείς όχι

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχολίασε αυτή την κατάσταση, ειδικά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την παροχή αμερικανικών, γαλλικών, βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και της δυνατότητας να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόσθεσε ο Lavrov.
Όπως σημείωσε, υπάρχουν «μερικοί λογικοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον που το καταλαβαίνουν αυτό».
«Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας με τα χέρια των Ουκρανών.
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα (μεγάλης εμβέλειας).
Τα δεδομένα από δορυφόρους, οι πτητικές αποστολές μπορούν να γίνουν μόνο ειδικούς από την κάθε δυτική χώρα που κατασκευάζει αυτά τα όπλα, συνέχισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Αν και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί καμία κλιμάκωση με τη Δύση, παρατήρησε πως οι πολιτικοί σε ΗΠΑ και ΕΕ συμπεριφέρονται σαν παιδιά.

Έχουμε όπλα που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος

Συνεχίζοντας υπερτόνισε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί έναν πυρηνικό πόλεμο και θεωρεί ακατάλληλες τις συζητήσεις για το πότε πρέπει να πατηθεί το «κόκκινο κουμπί».
«Μιλάμε για κόκκινες γραμμές, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι εκτιμήσεις και οι δηλώσεις μας θα ακουστούν από έξυπνους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις.
Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η Ρωσία έχει όπλα «που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος». «Αυτά τα όπλα είναι διαθέσιμα, είναι σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας», τόνισε.

Η τελευταία προειδοποίηση


Τελευταία προειδοποίηση στη Δύση έχει απευθύνει ο Putin καλώντας την να μην προχωρήσει στην άρση των περιορισμών προς την Ουκρανία για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου.
Ο Putin ξεκαθάρισε πως εάν επιτραπεί η χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής στους Ουκρανούς, θα πρόκειται για άμεση συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων δυτικής κατασκευής, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», τόνισε ο Putin.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο: στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση ή όχι», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Οι πτητικές αποστολές για αυτά τα πυραυλικά συστήματα μπορούν ουσιαστικά να εκτελεστούν μόνο από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.
Πάρτε επιτέλους μια απόφαση: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι;
Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ πράσινο φως στους Ουκρανούς για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας), αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ -Ηνωμένων Πολιτειών, ευρωπαϊκών κρατών- στον πόλεμο της Ουκρανίας» σημείωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.


Εάν η Δύση μας κηρύξει τον πόλεμο θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις

Συνεχίζοντας ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε ότι η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται.
Ο Putin επανέλαβε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς τη βοήθεια της Δύσης
«Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλάζει ήδη σημαντικά την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε ο Putin.
«Και αν αυτό είναι έτσι, τότε έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία αυτής της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα μας δημιουργηθούν», προειδοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης